Kde není, to je Litomyšl, protože Jiskra se v Chrudimi porazila napůl sama zbytečnými individuálními chybami a na lavičce rozhodně nepanovala veselá nálada.

Chrudim B – Litomyšl 4:2

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Nemáme nijak oslnivou formu, ale naše poslední zápasy snesou přísnější měřítko. Bohužel je scénář stále stejný. Vytvoříme si poměrně hodně šancí, které neproměňujeme a inkasujeme ze situací, po kterých branky normálně nepadají. Zápas v Chrudimi nebyl výjimkou. Všechny branky dali domácí po našich hrubých individuálních chybách, které našemu týmu berou sebevědomí, víru ve vlastí dovednosti a pocit zmaru v kolektivním sportu.

Polička – Třemošnice 2:2 (PK 4:1)

Miroslav Kovář, asistent trenéra SK Polička: Do důležitého utkání jsme vstoupili hodně dobře, až nás to překvapilo, ale v prvních patnácti dvaceti minutách jsme soupeře skoro nepustili za půlku a vytěžili z toho vedoucí branku. Bohužel náskok nám dlouho nevydržel a hosté brzy srovnali. Také nástup do druhého poločasu nám vyšel a znovu jsme skórovali. Myslel jsem si, že nás to konečně uklidní, jenže místo toho začala více hrát Třemošnice a poté, co centr z levé strany prošel přes tři naše hráče na volného Šebka, bylo opět vyrovnáno. Nakonec jsme málem prohráli, kdy jsme odvraceli skluzem z brankové čáry, takže musíme být rádi za dva body, když jsme poprvé v sezoně vyhráli na penalty.

Leoš Cirkl, trenér ŽSK Třemošnice: Hráči měli velkou touhu zvítězit a na hřišti to bylo vidět. V tomto směru bylo vše v pořádku. Ale opět jsme dvakrát inkasovali po chybném bránění soupeře a to potom sráží náš celý výkon v utkání, který nebyl vůbec špatný. Vždy jsme dokázali vyronat a v samotném závěru jsme sahali po vítězství, ale bohužel opět se nepovedlo a nakonec máme pouze bod.

Svitavy – Moravská Třebová 1:1 (PK 3:4)

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Derby přineslo celkem pohledný a vyrovnaný fotbal, takže i výsledek je spravedlivým vyjádřením poměru sil na hrací ploše. Při naší potřebě sbírat bod po bodu je škoda, že jsme nezvládli penaltový rozstřel. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale po neuhlídání jednoho rychlého protiútoku jsme inkasovali před odchodem do kabin. Ve druhé půli si Třebová vedení hlídala a ze zavřené obrany, do které se nám nedařilo dostat, vyrážela k rychlým kontrům, které naštěstí nedokázala gólově zúročit. O konečném výsledku tak rozhodl pěkný průnik Juříka, který ho dokázal také přesně zakončit.

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Nastoupili jsme s obranným blokem, aby to domácí měli co nejtěžší, ale ti se v prvních dvaceti minutách dostali do tří gólovek, které k našemu štěstí neproměnili. Potom se naše hra zlepšila a před poločasem jsme po krásném rychlém brejku otevřeli skóre. Po přestávce jsme pokračovali v dobrém výkonu, Svitavy se k ničemu nedostávaly, my tam měli situace, které mohly skončit gólem, ale nevyužili jsme je. Potom přišlo hloupé uklouznutí našeho hráče a vyrovnání. Juřík to vyřešil fantasticky, ale nemělo k tomu vůbec dojít. Tudíž 1:1, co se dá dělat, penalty jsme však popáté na podzim zvládli, tudíž panuje spokojenost.