Čtvrtý ročník turnaje v malé kopané o Pohár starostky obce uspořádal zdejší fotbalový oddíl.

Na zeleném pažitu se sešlo celkem čtrnáct družstev a hned boje ve dvou základních skupinách naznačily hlavní rys celého klání, a tím byla velká vyrovnanost týmů. Většina utkání přinesla těsné výsledky a bojovalo se v nich od první do poslední minuty o každý bod.

Co ukázaly skupiny, to se v plné míře potvrdilo ve vyřazovacích bojích. Z osmi střetnutí se jen jediný (!) rozhodl v normální hrací době. Dalších sedm duelů našlo svého vítěze vždy v penaltovém rozstřelu. Diváci tedy měli o zábavu postaráno, méně asi brankáři, kteří museli pokutovým kopům čelit.

Vítězně nakonec vyšel z této přetahované tým hrající pod názvem Slavoj Houslice, takto složený převážně z fotbalistů TJ Hradec nad Svitavou, kteří se chystají na obnovenou premiéru v okresním přeboru. Ve finálovém zápase zdolal na penalty mladé mužstvo SY Stars. Třetí pozice připadla Fortipu.

Vítězové se představili v sestavě: Hejl – Elgner, Lopaur, L. Zedník, Rek, Matoušek, Lelek, Procházka, Elsinger, Binder a Jachan. Jindřich Hejl byl vyhlášen nejlepším brankářem a jako hráče turnaje vybrali pořadatelé Tomáše Slezáka (SY Stars).

Fotbalisté strávili v Hradci příjemný den, hrálo se bez přestávky od půl deváté ráno do půl sedmé odpoledne. Poděkování náleží všem aktérům za férovou hru ve sportovním duchu a trojici rozhodčích V. Havránkovi, J. Ožvoldíkovi a L. Hnátovi za odřízení náročného zápasového maratónu.