Video s výstavní trefou českého útočníka v utkání proti Skotsku na právě probíhajícím evropském šampionátu obletělo svět a na internetu se stalo hitem. Legendární plejeři Gary Lineker a Frank de Boer se rozplývali, z gólu Patrika Schicka byli paf. U vytržení byl třeba i slavný Mesut Özil. Kdyby teď viděli parádní kousek Denise Laňky, museli by i jemu vyseknout obří poklonu.

Patrik Schick kopl do míče a všichni sledují, jak plachtí až do brány.
Tenhle gól byl prostě Schick. Senzační česká trefa zpoza moře oslnila svět

Laňka v přípravném utkání Teplic s Varnsdorfem získal na půlce hřiště míč, rychle se zorientoval a pravačkou ho napálil do brány. Gólman byl bez šance. Laňka parádním způsobem à la Schick podtrhl vítězství 7:1.   

Zdroj: Youtube

Má nálepku problémového hráče

Laňka s fotbalem zažínal v Neštěmicích na Ústecku, ale už v osmi letech si ho vytáhly Teplice. Mládežnický reprezentant patřil k největším českým talentům. Už v sedmnácti letech naskočil do první ligy a v dresu Příbrami okusil dorosteneckou Ligu mistrů. Byla mu předpovídána velká budoucnost. Jenže očekávání nikdy nenaplnil.

Laňka dojel na nedisciplinovanost. I přes svůj mladý věk má za sebou několik extempore. Jak na hřišti, tak mimo něj. Třeba v roce 2015 v závěru rozhodnutého utkání juniorské ligy zlomil surovým zákrokem nohu Oldřichu Kostorkovi ze Znojma. Za tenhle zkrat vyfasoval pětiměsíční flastr.   

Patrik Schick v utkání se Skotskem.
VIDEO: Geniální gól rozzářil vydařený start Eura. Schick a Vaclík zničili Skoty

„Denis má nesporné fotbalové kvality, navíc je to vítězný typ a velký srdcař. Je ale také velmi temperamentní a ne vždy dokázal svůj temperament v minulosti ukočírovat,“ řekl trenér Roman Nádvorník, který poznal Laňku ve Vyšehradu. „Čím je starší, tím je ale mentálně vyzrálejší. Pokud bude disciplinovaný, tak na ligu rozhodně má,“ doplňuje.

Musí si to srovnat v hlavě

Čtyřiadvacetiletý fotbalista se teď zkouší prosadit do ligy v dresu Teplic, kde bojuje o angažmá. „Denis je naším odchovancem, který si sice prošel bouřlivějším obdobím, ale jsme si jistí, že si srovnal hodnoty a že může být pro náš kádr přínosem. Jeho výhodou je velká variabilita, co se týče postů v sestavě,“ věří ředitel klubu Rudolf Řepka.

Návrat. Denis Laňka znovu obléká dres Příbrami.
Zlobivý syn Laňka dostal druhou šanci. Nemusí to být konečná, říká Horváth

„Nejdůležitější je, abych si srovnal hlavu a dokázal, že mám na to,“ uvědomuje si Laňka.

Pokud bude předvádět geniální kousky jako v přípravě proti Varnsdorfu a odpustí si „blikance“, má šanci vybojovat si místo v teplickém kabině.