Ilustrační foto.
Start fotbalového podzimu na Prostějovsku byl ve znamení brankostrojů

Slova šéfa "eskáčka" potvrzuje i sám fotbalista. "Za příchodem do Prostějova jsou dvě věci. Za prvé mám pořád velkou chuť hrát fotbal. Za druhé mi v Brně skončila smlouva a nikdo se se mnou o případném prodloužení nebavil," vysvětluje Polák.

SK Sigma - Viktoria Plzeň
Už ve čtvrtek! Sigma se po devíti letech vrací do pohárové Evropy

Znovu tak na stole přistála možnost působit v Prostějově. "Párkrát jsme se sešli a ve finále jsme se dohodli. Mám ještě určité zdravotní problémy, ale je to lepší a lepší. Kdy budu moci nastoupit do zápasu nicméně v tuhle chvíli neodhadnu," hlásí brněnský rodák.

Příchod Jana Poláka má na svědomí, dá se říct, také kapitán Karel Kroupa. "Roli hrál i aspekt, že Prostějov není daleko od Brna, navíc zde hrají kluci Brňáci. Například s Karlem Kroupou jsem chodil na základce do jedné třídy," potvrdil Polák. "Dohodli jsme se také s mým manažerem panem Paskou a panem Černoškem. Vzájemně jsme se všichni domluvili na spolupráci," dodal.

Tomáš Hübschman.
Jak na Kyjev? Šance je, ale pozor na brejky, varuje Slavii Tomáš Hübschman

Nová akvizice se hned v úterý zapojila do tréninku se svými novými spoluhráči. Na dresu ponese číslo osm, které bylo podle Františka Jury nachystáno právě pro něj. "Honza neměl žádný požadavek na konkrétní číslo. Osmičku jsme mu rezervovali už před sezónou," uzavřel předseda 1.SK Prostějov.

Fotbalisté Prostějova (v modrém) remizovali s Viktorií Žižkov 0:0
Prostějov hrál bez zraněného Kroupy proti Žižkovu bez gólů