„Vždycky když chytám v tomto oranžovém dresu, tak se pod dva góly nedostanu. Je to hrůza,“ kroutil hlavou.

Konečnou remízu 2:2, kterou trefil v 89. minutě hlavičkou Nešpor, bral.

„Když prohráváte 2:0, tak je bod cenný, ale je to další varovný prst, protože jsme začali prvních 25 minut stejně, jako jsme hráli 70 minut v Karviné. Z toho pramenilo, že jsme prohrávali. Nejhorší je, že to byly góly, kterým se dalo zabránit,“ řekl Buchta.

SK Sigma - Opava gól 2:2 Nešpor
Další zápas na infarkt. Sigma s Opavou remizovala 2:2

Měl jsem aspoň skočit

Jako první ho překonal už v 9. minutě Zapalač umístěnou ranou z hranice šestnáctky.

„Měl jsem asi aspoň skočit. Ale ten balon byl opravdu daleko. Mě mrzí to, že já vidím, že je tam volný hráč a na kluky to křičím dost dlouho dopředu, aby se k němu posunuli. Stačilo pár rychlých kroků, aby se k němu dostali blíž,“ vysvětloval zkušený olomoucký brankář.

„Takhle měl čas, navedl si to na střed a je to ze šestnáctky… Šlo to do boční sítě. Uzemnilo mě to tak, že jsem ani nezareagoval,“ litoval.

Druhý gól, který dal po rohovém kopu Smola, pak mrzel možná ještě o to víc, že na podobně zahrávané standardní situace se Sigma v týdnu připravovala.

„Byl to roh na přední tyč. Připravujeme se na to, ale trefilo ho to myslím dobře do stehna a se štěstím to šlo od břevna do brány. Místo toho, abychom sami vedli, tak zase musíme dotahovat,“ nechápal.

David Kobylík a sigmácký kotel. Ilustrační koláž
Kobylík přijal výzvu fanoušků! Sigmu bude podporovat z kotle

Přepneme na trojkový systém a doháníme to

"Pak zase najednou přepneme. Nemáme co ztratit. Přepneme na ten trojkový systém a a doháníme celý zápas. Byla vidět snaha něco s tím udělat, klukům se asi od té dvacáté páté minuty nedalo nic vytknout, i když za mě to bylo dopředu možná pořád trochu málo,“ podotkl Buchta.

Tah se třemi obránci Sigmě vyšel už potřetí za sebou. Proti Zlínu vyrovnala na 1:1, v Karviné zápas otočila a přestože s Opavou srovnali Olomoučtí až minutu před koncem normální hrací doby, mohli si nakonec odnést tři body znovu.

Na druhou stranu Opava, konkrétně Žídek, v poslední minutě nastavení nastřelila břevno. Chtěli jsme to rozhodnout. Někdy to tak je, že berete buď všechno nebo nic. Soupeř trefil spojnici a naštěstí to šlo ven,“ glosoval Buchta. „Kayamba to udělal dobře, když to dlouho naváděl a pak mu to krásně předložil,“ doplnil.

Sigma tak prodloužila sérii bez porážky na čtyři zápasy, přesto se nešlo ubránit dojmu, že z duelu s Opavou měla vytěžit víc.

„Zase jsme ale dvakrát prohrávali o dva góly a máme z těch zápasů čtyři body, no. Jedeme dál,“ řekl.

V příštím kole Hanáci vyrazí do Teplic a bude to další důležitý souboj s týmem, který je na tom v tabulce podobě jako oni. Chystá se další infarktová bitva?

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku