Nezvykle krátká příprava před pokračováním prvoligové soutěže byla zahájena. Fotbalisté Pardubic mají v plánu tři přípravné zápasy, v neděli 17. ledna už v rámci FORTUNA:LIGY hostí v Ďolíčku České Budějovice.

A je dost možné, že v tomto utkání budou postrádat jednu z velkých opor. Na nedělním tréninku totiž chyběl brankář Marek Boháč, o kterého se zajímá pražská Slavia. O jeho přesunu do vedoucího celku soutěže se jednalo, ve hře bylo i hostování do konce ročníku. Dvaatřicetiletý Boháč je odchovancem právě týmu z Prahy.

V duelu dvou překvapení podzimu vyhrály Pardubice (v červeném) v Karviné.
Tříbodový závěr roku: Fotbalisté Pardubic vyhráli v Karviné

Další změny? Zatím ne. Pardubický tým trénoval na přírodní trávě v areálu Pod Vinicí. Zapojili se i Pavel Černý, Michal Hlavatý a další hráči, kteří strávili závěr uplynulého roku na marodce. V Pardubicích trénuje i Ladislav Mužík, jenž hostoval v druholigové Chrudimi, za kterou na podzim vstřelil 7 branek.

Chyběli jen Brazilci Ewerton a Cadu, kteří v závěru roku odcestovali domů a dostali o něco delší volno. K jedné změně došlo v realizačním týmu, když na pozici kondičního trenéra nahradil bývalý obránce Pardubic Filip Kopřiva Tomáše Proroka.

Už v úterý Pardubice nastoupí k přípravnému utkání v Mladé Boleslavi (14.00), o víkendu pak mají hrát proti Vlašimi a Jablonci.