FORTUNA:LIGA – 22. kolo

FK Pardubice (15. místo, 18 bodů, 19:45) – FC Baník Ostrava (11., 24 bodů, 34:31).
Sobota 15.00, CFIG Arena

Naprosto nový stav. Pardubice, které se na podzim trápily a zápas s nimi byl spíše za odměnu, mají formu o které se ostatním a konkrétně jejich dnešnímu soupeři může nechat jen zdát.

Na východě Čech ale nikdo nečeká jednoduchou práci. Ostrava se pod Pavlem Hapalem bude snažit zlomit černou jarní sérii.

„Baník je odjakživa velmi soubojový tým. Vzhledem k tomu, do jaké se během posledních utkání dostali situace, očekávám obrovský boj,“ říká před utkáním zkušený záložník Kamil Vacek a pokračuje v myšlence: „Baníku jde o život. Jsou pod velkým tlakem nejen ze strany fanoušků. My toho musíme využít v náš prospěch. Dorovnat se jim v soubojovosti, ke které přidat naši fotbalovost. Máme šanci ten zápas zvládnout,“ dodává.

Baník je na jaře spíše týmem, který příliš neskóruje a hrozit může z centrovaných míčů či standardních situací.

„Trenéři jsou v tomhle skvělí. Vždy dokáží vypíchnout ty nejdůležitější aspekty hry soupeře, na které si dát pozor. Už teď víme, že Baník dává nejvíce branek z centrovaných míčů. Mají v týmu Almášiho, který má ve vápně výborný pohyb,“ upozorňuje jeden z nejzkušenějších hráčů v pardubickém klubu.

Jak již bylo zmíněno, tak svěřenci trenéra Kováče nastoupí doma proti Baníku Ostrava v CFIG Areně od 15.00. Stadion bude vyprodaný, a tak se nejen diváci mají na co těšit.

„Nikdo si ani nedokáže představit, jak složité bylo dojíždět na Bohemku. Člověk se zase cítí, jako když hraje fotbal na ligové úrovni. V posledním domácím utkání se Zlínem byli fanoušci naším dvanáctým hráčem,“ podotýká Vacek.

Zkušený pardubický záložník si je vědom, že v situaci ve které se klub nachází, stále potřebuje podporu.

„Každý zápas je pro nás ohromně složitý. Jakákoliv pomoc je pro nás důležitá. Všichni se těšíme a doufám, že to společně s diváky zvládneme tak, abychom se po zápase mohli potkat a společně si zakřičet. Věřím tomu, že jsme v zápasech se Slavií a Zlínem diváky dostatečně pozvali na to, aby přišli znovu a pomohli nám proti Baníku,“ zve fanoušky na fotbalovou podívanou Kamil Vacek.

Pardubice se zatím po čtyřech kolech jarní části FORTUNA:LIGY mohou těšit ze zisku osmi bodů a pouze jedné prohry, která navíc přišla s pražskou Slavii. Po posledním remízovém zápase s Olomoucí navíc opustily pásmo sestupu a v zápase proti Baníku mohou udělat další krok k záchraně.