Domácí nenasadili do hry Hranáče, který na základě dohody obou klubů při sjednávání hostování nemohl nastoupit.

Prvních deset minut Pardubičtí favorita nepustil do žádné šance, kdy poctivě vykrývali volný prostor. Jako první měl možnost změnit skóre Chorý, který po dlouhatánském Staňkově výkopu a následném centru Mosquery hlavičkoval do míst, kde stál připravený Markovič. O několik chvil později zamířil vedle Vlkanova. Po pětadvaceti minutách dali o sobě vědět také domácí. Hlavatý přenesl hru na Ichu, ten si navedl míč ke střele, která však byla zblokována na rohový kop.

Povedenou pasáž mohl korunovat Kostka, ovšem po Černého přihrávce po sebe se ukopl. Ve 38. minutě se Plzeň propracovala k největší příležitosti. Jirkův centr hlavičkoval na zadní tyči Mosquera a Vlček zaskočil na brankové čáře za již překonaného Markoviče. Poslední možnost první půle měl Kostka, ale míč poslal do míst, kde jeho spoluhráči chyběli.

Druhý poločas začali hosté tlakem. Nejdříve se Jirka rozhodl pro střelu na bližší tyč. Vzápětí hosté rozehráli roh, míč doputoval k Mosquerovi, jehož nůžky střihly do břevna. A tak udeřilo na druhé straně. Pardubice podnikly ojedinělý brejk, Janošek posunul míč na Kurku, který ho přihrál na malé vápno. První pokus Černý zahodil, ale Kurka ho sledoval a po jeho další nabídce Černý rozvlnil síť.

Západočeši chtěli okamžitě odpovědět, Chorý a však po příhře Jirky na Markoviče nepřišel. Ten se vyznamenal v 68. minutě, když uspěl tváří v tvář proti Chorému. Plzeň se čím dál tím více tlačila do zakončení. Domácí odolávali pětasedmdesát minut. Pak Mosquera zpracoval míč pro Havla, který se trefil proti Pardubicím již počtvrté v kariéře. Na jeho střelu Markovič sice dosáhl, ale konečky prstů ji nestačil vytěsnit mimo tři tyče.

V 83. minutě zatáhl míč koncové lajně Hlavatý, přihrál Limovi, který ze šesti metrů pálil pánubohu do oken. Vzápětí se na druhé straně znovu vytáhl Markovič, který zasáhl včas před vytáhlým Chorým. V závěru usilovala o všechny body především Plzeň, ale domácí senzační bod uhájili.

„Jsme rádi za bod, ale byla šance i na tři. Plzeň si vytvořila několik šancí, především ze vzduchu. Lítalo nám to do vápna zprava i zleva, ale kluci všechny centry uskákali. Zezadu je jistil Markovič. Škoda toho inkasovaného gólu, kdy chyběl kousek, aby střelu vytáhl. Bod bereme stoprocentně,“ opakuje pardubický trenér Radoslav Kováč.

FK Pardubice - FC Viktoria Plzeň 1:1

Fakta - branky: 57. Černý – 76. M. Havel. Rozhodčí: Nehasil - Vlček, Váňa. Žluté karty: Janošek, Chlumecký – Hejda. Diváci: 1469. Poločas: 0:0. Sestavy - FK Pardubice: Markovič – Icha, Vlček, Chlumecký, Kurka – Janošek (87. Koukola), Vacek – Kostka (76. Lima), Hlavatý, Tischler – Černý (C) (84. Mareš). Trenér: Radoslav Kováč. FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Hejda (C), Pernica, Jemelka (66. Holík) – Kalvach, Bucha – Jirka (87. Pilař), Vlkanova (66. Bassey), Mosquera – Chorý. Trenér: Michal Bílek.