František Cipro do Pardubic přišel v roce 1968, kdy ukončil vojenskou službu v Táboře. V tomto roce si také odbyl premiéru v nejvyšší fotbalové soutěži. V dresu tehdejšího VCHZ nastoupil v záři k utkání proti Spartě Praha. Během celé sezony 1989/1969 nastoupil na východě Čech k třiadvaceti zápasům. Na tehdejším Gottwaldově stadionu působil i po sestupu do 2. ligy, ale v roce 1970 přestoupil do Gottwaldova.

Největší část své kariéry spojil se Slavií Praha. Do které přestoupil právě z Baťova města. V Edenu tento záložník nastoupil ke 232 ligovým utkáním, ve kterých vstřelil 41 branek.

Po skončení úspěšné hráčské kariéry přesedlal na úspěšnou trenérskou kariéru. Vedl týmy v zahraničí (Kypr a Rakousko), ale nesmazatelným písmem se zapsal do historie své milované Slavie. V roce 1995/1996 s ní dokonce získal titul a na jaře téhož roku postoupil s týmem až do semifinále poháru UEFA. V nejvyšší soutěži dále vedl i Teplice, Plzeň či České Budějovice.

"V osobě Františka Cipra odešel další z řady hráčů, kteří bojovali v dresu VCHZ Pardubice na tehdejším Gottwaldově stadionu v ligové sezóně 1968/1969. Nikdy na něj nezapomeneme," píše pro klubový web FK Pardubice PR manažer Radek Klier.