Věděli, s čím Pardubice přijdou, přesto ze zápasu svěřenci trenéra Miroslava Koubka odcházeli velice zklamaní. Hradečtí fotbalisté se v prvním derby letošní sezony nedokázali se srdnatě bojujícím protivníkem popasovat a po zásluze prohráli.

„Hráli přesně tak, jak jsme očekávali, ale na hřišti jsme na ně neuměli reagovat, i když na to prostředky máme. Prostě to nebyl náš den,“ mrzelo kouče Hradce Koubka. Votroci zaostávali ve středu hřiště, dobrý zápas neodehrál v útoku ani Daniel Vašulín. „Tým hraje tak, jak se daří hroťákům, podle mého názoru to pro něj nebyl dobrý den. Dan dostal v zápase v Budějovicích ránu do hlavy. Myslím, že to na jeho výkon mohlo mít vliv, i když sám řekl, že je stoprocentně zdravý,“ uvedl trenér Koubek.

Červená barva symbolizuje kromě jiného také radost. Ta pardubická byla nelíčená.
Pardubičtí fotbalisté pokořili arcirivala, když to nejvíce potřebovali

Pardubice si v mladoboleslavské Lokotrans aréně vytvořily mnohem více šancí, nakonec díky krásným brankám zvítězily. „Bylo to naprosto zasloužené. Pardubice byly živější a pohybově lepší. Přehrály nás pohybovou kulturou. Jejich vysoký presing nám dělal velké problémy,“ konstatoval hradecký kormidelník. I přes sobotní prohru mohou na soutoku Labe a Orlice zůstat naprosto v klidu. „Máme takové postavení, o kterém jsme netušili, že můžeme dosáhnout. Ze zápasu se musíme poučit a uvědomit si, kde jsou naše hranice,“ dodal Koubek.

ŠŤASTNÝ KOVÁČ

Na druhé straně byla nálada mnohem veselejší. Pardubice získaly třetí výhru v sezoně, přiblížily se týmům nad sebou a hlavně se na výkonu, který v derby předvedly, dá stavět i do budoucna. „Jsme strašně šťastní. Až na jednu chybu jsme hráli velice dobře do obrany. Celá čtyřka odehrála skvělé utkání. Ve druhé půli jsme dali krásné góly a zaslouženě jsme vyhráli,“ těšilo pardubického kouče Radoslava Kováče. Klíčový moment duelu podle něj přišel po inkasované brance, kdy Hradec vyrovnal na 1:1.

Kapitán Pardubic Pavel Černý (vpravo).
První gól v sezoně a hned proti Hradci! Černý výstavní trefou rozhodl derby

„V minulých zápasech jsme vždy po obdržené brance šli hrozně dolů. Tentokrát jsme skvěle zareagovali. Kluci byli pořád koncentrovaní a hladoví, za to jsem byl hrozně rád. Je před námi stále hodně práce, ale věřím, že první vyhrané derby v novodobé historii klukům pomůže,“ uzavřel.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...