Právě útočník Huf byl opět u gólových okamžiků. Tentokrát nastoupil od začátku utkání, když nahradil zraněného Pavla Černého. V 52. minutě po individuální akci našel přihrávkou Tischlera, jenž v pádu zakončil přesně.

A o chvíli později už Pardubičtí vedli o dva góly. Po akci domácího týmu vytvořil Ewerton pozici pro Hufa, který zvýšil na 2:0.

"Na začátku jsme měli trochu štěstí, kdy soupeř nastřelil břevno. Potom jsme už hru ovládli, ale nepodařilo se nám skórovat. Bylo to takové vyrovnané. Ve druhé půli jsme dali dva góly, zklidnili jsme se a celkem měli hru pod kontrolou," řekl Jaroslav Novotný, trenér Pardubic.

"Problém je ten, že jsme udělali nevynucené chyby, Šural jim pak nachystá během minuty hřebík do rakve. Těžko se pak vracíte do utkání," uvedl Miloslav Machálek, trenér Zbrojovky.

Hosté mohli skórovat již v první půli, když přečíslení v 7. minutě zakončil Pachlopník střelou do břevna. Na straně Pardubic zase střílel Ewerton, jehož ránu Floder vyrazil. A hned po něm Čelůstka mířil vedle.

Po přestávce se do nadějné pozice dostal střídající Růsek, ale přes pardubického brankáře Boháče neprošel. Pak už následovaly dva gólové okamžiky na druhé straně.

Výhru Východočeši uhájili, se střelou Čermáka si poradil Boháč. Hosté snížili až v nastavení, když v závaru před pardubickou brankou skóroval Ondřej Pachlopník. "Střídání nám vyšla, ale stačili jsme jen snížit. Domácí si především za první poločas výhru zasloužili," dodal kouč Machálek.

"Až v závěru, kdy se nastavovalo, jsme si to zkomplikovali, ale hlavně, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Musíme poděkovat týmu za bojovnost a výborný výkon, ze zápasu jsme měli respekt. Jsme rádi, jak utkání dopadlo," prohlásil trenér Pardubic Novotný.

Ladislav Mužík (na snímku) v nové sezoně ukazuje svůj um naplno.
Góly? Mužík už trénuje Pod Vinicí

Pardubice - Brno 2:1

Fakta – branky: 52. Tischler, 54. Huf – 90+2. Pachlopník. Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Poživil. ŽK: Hlavatý, Cadu – Sedlák, Bariš, Šural. Bez diváků. Poločas: 0:0.
FK Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Tischler, Hlavatý (74. Cadu), Solil (90. Hušek), Ewerton (82. Sláma) – Huf (74. Petráň).
FC Zbrojovka Brno: Floder – J. Moravec (23. Bariš), Dreksa, Gajič, Šural – Pachlopník, Vaněk (46. Růsek), Sedlák (46. Jambor), Šumbera, Fousek (64. Hladík) – Přichystal (76. Čermák).