„Trochu zvláštní to samozřejmě je, už jsme to viděli u Bohemky, kde hrají Pardubice. My máme výhodu, že na Boleslav tolik fanoušků nechodí, takže by to mohlo být v hledišti vyrovnané,“ říká hradecký stoper Jan Král. On sám v Mladé Boleslavi vyrostl, takže se tam cítí jako doma a rozhodně to pro něj bude speciální zápas.

„Boleslav mě vychovala, já se o to více budu snažit. I v současné době jsou tam kluci, se kterými jsem hrál,“ potvrzuje pikantnost duelu Král. Hradec půjde do zápasu rozehranější než soupeř. Minulý pátek, během probíhající reprezentační pauzy, totiž odehrál semifinále MOL Cupu. V Lokotrans aréně nestačil na Slovácko (0:1).

S letošním účinkováním v poháru však panuje veliká spokojenost. „Samozřejmě, že jsme byli zklamaní, že jsme nedokázali postoupit do finále. Postupem času mi však začalo docházet, že cesta byla dlouhá a nikdo to nečekal. Nemáme se za co stydět,“ míní Král.

V nedělním duelu se utkají týmy, jež bojují v prostřední části tabulky. Votroci jsou dokonce mezi elitní šestkou. Tam se posunuli po výhrách v posledních dvou ligových kolech. Nejprve svěřenci trenéra Miroslava Koubka přehráli v domácím azylu 2:1 Zlín. Poté se radovali i v Teplicích, kde zvítězili stejným výsledkem.

Rozhodující branku na severu Čech zaznamenal právě stoper Král. Ten se proti Mladé Boleslavi nebude moci spolehnout na svého tradičního spoluhráče z obrany Jakuba Klímu, který je v Hradci na hostování právě ze středočeského klubu a nemůže proti němu nastoupit.

„Myslím, že máme dobrý a široký kádr na to, abychom ho dokázali nahradit. Ale určitě to nebude jednoduché. Klímič rád rozjíždí útoky, takže toho, kdo ho nahradí, čeká těžký úkol,“ je si vědom Král.

Boleslav je v tabulce sice až na desátém místě, ale kvalitou kádru má rozhodně na víc. Pod novým trenérem Pavlem Hoftychem, který tým přebral po Karlu Jarolímovi, se bude chtít zvednout. Největší zbraní soupeře by měl být nestárnoucí Marek Matějovský.

„Musíme si na něj dát pozor. Celkově jim asi prospěla výměna trenéra. Je tam dobrá parta, budou hrát s lehkostí a nás nečeká nic snadného,“ uzavřel Král.