Jaké to je ženit se na fotbalovém hřišti, ví útočník Oldřichova Oldřich Zícha. Veselka proběhla přímo v pokutovém území před brankou směrem k šatnám oldřichovského stadionku, kde se hraje krajský přebor Teplicka.

V den svatby hrál Zícha duel proti Neštěmicím, tehdy v I. A třídě domácí prohráli 1:3, to už byl jejich forvard několik hodin v Chomoutu. „Byl jsem tehdy zklamaný z prohry, ale to bych byl, i kdyby svatba nebyla. Takže jsem si svatbu užil, oddělil jsem ty dvě události. A jestli jsem v sobě měl už nějakýho panáčka? Měl jsem po obřadu jen jedno šampáňo jako přípitek. Já nikdy nepiju před zápasem. Vše jsem si pak vynahradil po utkání. A ta sezona nakonec dopadla dobře, postoupili jsme,” vzpomíná Zícha.

Martin Pechlát během natáčení v Ostravě
Sparta nepřináší radost, řekl známý herec Pechlát. Okresní přebor byl doma hit

Teplický stadion Na Stínadlech zažil leccos, například i pohřeb a svatbu. Smutná událost proběhla v chrámu „sklářů” na konci léta 2014, kdy náhle zemřel ředitel FK Teplice František Hrdlička, o čtyři roky později se na zeleném pažitu slavného stánku konala i svatba.

Ředitel marketingu a komunikace Martin Kovařík si tehdy bral tenisovou manažerku Markétu Trousilovou. „Moc rád na ten den vzpomínám. Stadion byl krásně svatebně ozdobený a obrandovaný. Klub mi vyšel ve všem vstříc. Bylo mi ctít mít veselku na místě, kde bylo sehráno spoustu památných fotbalových bitev. Vše se uskutečnilo bez jediného zádrhelu. Svatební noc jsme si ale nechali až na doma, stadion jsme nechtěli zneuctít,” usmívá se Martin Kovařík.

Pátku třináctého se nebáli Jiří Novák a Lucie Strzepková, kteří svou lásku stvrdili minulý srpen na hřišti TJ Libouchec. Novák ho zná důvěrně, vždyť na něm kope I. A třídu v dresu klubu z Ústecka. Byl to ale boj, Lucie se totiž chtěla vdávat v hale, kde hraje volejbal za Spartak Děčín Rumburk.

Vyhrálo silnější pohlaví, Novák si prosadil fotbalovou svatbu. Přistoupil ale na kompromis, hostina totiž probíhala v areálu plážového volejbalu vedle fotbalového hřiště. Zajímavostí této svatby byl Václav Budka v roli svatebního hosta, známý trenér, v minulosti hráč Jablonce a Sparty. A ještě jedna perlička: nevěsta byla unesená na hřiště do sousedního Jílového.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: