DK potrestala klub TJ Sokol Vendolí za porušení povinností pořádajícího klubu peněžitou pokutou 6000 Kč a odehráním jednoho domácího mistrovského utkání bez přítomnosti diváků, neboť dle Disciplinárního řádu FAČR § 45 jako organizátor utkání nepřijal taková opatření, aby v areálu stadionu nebo jeho bezprostředním okolí nedošlo k výtržnostem, poškození zařízení stadionu, potyčkám, fyzickým napadením nebo k pokusu o takové jednání a dále nezajistil, aby nedošlo k hromadnému vniku diváků na hrací plochu.

Trest ve stejné výši, tedy pokutu 6000 Kč a povinnost odehrát jedno domácí mistrovské utkání bez diváků, si od okresního fotbalového tribunálu odnesl také klub TJ Sokol Třebařov. DK seznala v souladu s Disciplinárním řádem FAČR § 46, že fanoušci tohoto klubu se dopustili výtržností, vyprovokování potyčky, dopustili se fyzického napadení nebo pokusu takového jednání vůči jiným osobám v areálu nebo jeho bezprostředním okolí a vnikli na hrací plochu.

„Trest odehrání zápasu bez diváků se týká jednoho domácího utkání, a to toho, které bude nejbližší po nabytí právní moci vydaného rozhodnutí. V praxi to znamená, že pro Vendolí to bude nejdříve 22. října proti Němčicím a pro Třebařov nejdříve 22. října proti Starému Městu, pokud se kluby neodvolají,“ upřesnil předseda DK OFS Svitavy Pavel Brandejs.

Ilustrační foto.
Opatov krutě vytrestal Morašice, Bystré jde po výhře nad Poličkou zpátky do čela

DK dále zastavila disciplinární řízení s třemi fotbalisty, kteří byli v průběhu utkání Vendolí – Třebařov vyloučeni, tedy domácím Václavem Báčou a hostujícími Markem Sommerem a Dominikem Novotným.

Sportovně-technická komise OFS Svitavy uložila klubu TJ Sokol Vendolí, aby v termínu nejpozději do 22. 10. 2022 na svém stadionu zajistil fyzické oddělení prostoru hřiště (pevným či přenosným ohrazením, řetězem apod.), tj. min. 2 metry od pomezní čáry a 4 metry od brankové čáry tak, aby nedocházelo k přímému kontaktu diváků s hráči a rozhodčími, a to především v prostoru působnosti asistenta rozhodčího 1 a v místech koncentrace obecenstva.

V uplynulém kole se bohužel urodila také první podzimní kontumace výsledku, a to rovněž ve IIII. třídě, v níž družstvo Velkých Opatovic B nenastoupilo k utkání 9. kola v Němčicích. Do tabulky bude zapsán výsledek 3:0 ve prospěch Němčic.