Takové výsledky, jako byl tento v poměru 9:1, nejsou samozřejmostí, jakkoli je faktem, že odevzdaný soupeř domácím jejich roli do značné míry usnadnil. „Když půl hodiny před utkáním začalo lít jako z konve, tak jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého. Na mokrém terénu je to vždy náročné, ale po poločasovém skóre 4:1 jsme se uklidnili a utkání dotáhli do vítězného konce,“ vrátil se k podmračenému, ale pro Dolní Újezd úspěšnému podvečeru pětadvacetiletý fotbalista.

Také on to měl v děravé defenzivě protivníka z Chrudimska jednodušší než obvykle, třikrát svoje akce dotáhl i díky přispění spoluhráčů do gólového konce. „První branka padla po krásné přihrávce mezi stopery od kapitána Pavla Fulíka, kde proti mě stál už jenom gólman, toho se mi podařilo obejít, pak stačilo trefil prázdnou branku. Druhý gól vznikl po mé nepovedené přihrávce do vápna, kdy se ke mě naštěstí balon odrazil zpět, hned následovala střela z první a mířil jsem přesně. A třetí byl z penalty po faulu na Pavla Drahoše,“ popsal Štarman svoje zásahy.

Sokol Dolní Újezd vs. TJ Luže.
Na koho spadne i záchod? Na nás, trpce se pousmál poličský trenér Kysilko

Na to, že se od něho góly čekají a na jeho střelecké umění jak parťáci na hřišti, tak fanoušci v hledišti spoléhají, si zvykl. „V každém zápase se snažím dát gól a jsem jenom o to víc rád, když jich je víc a pomohu tím týmu získat tři body. Určitě nejhezčí vzpomínkou je pro mě moje první čtyřgólové utkání za muže, kterým bylo derby v Horním Újezdu,“ připomněl tradičně prestižní sousedskou bitvu, kterou před několika lety svým famózním představením rozhodl.

Dolní Újezd slavil po zápase s Luží 100 let fotbalu v obci a k dobré náladě pochopitelně jasná výhra nad Luží jen přispěla. „Bohužel jsem se oslav moc neúčastnil, ale dostat možnost si zahrát proti exligovým hráčům byla super zkušenost i zážitek,“ říká Petr Štarman o sobotní exhibici, kdy se na dolnoújezdském trávníku představili borci jako Petr Švancara, Patrik Siegl, Zdeněk Valnoha, Jan Kraus a další.

Sokol rozehrál mistrovskou sezonu poměrně zdařile a zatím se zdá, že by se měl pohybovat tam, kam by měl patřit, tedy v lepší polovině pořadí. „Až na ztrátu bodů v domácím zápase proti Svitavám jsem spokojen a doufám, že se nám podaří udržet v horní části tabulky, jako tomu bylo v minulém ročníku,“ dodal top střelec Dolního Újezdu.

Kromě Petra Štarmana se ve druhém zářijovém kole jiný autor hattricku či vyššího počtu vstřelených branek na Svitavsku nenašel. Zajímavostí však byl třeba osmigólový triumf Třebařova ve III. třídě nad Velkými Opatovicemi B, neboť o gólový poklad domácího celku se rovnou měrou rozdělili čtyři fotbalisté: Zdeněk Hlubinka, David Maleňák, Tomáš Macek a Dominik Novotný. Mezi mládežníky se tentokrát zaskvěl Max Nováček, autor pěti branek dorosteneckého týmu Němčice/Sloupnice.