Bylo to trochu zvláštní… Dostat v závěrečném dějství nařezáno na domácím trávníku 0:3 a po skončení utkání slavit prvenství v soutěži.

Chrudimské béčko si to takhle asi neplánovalo, ale ono kde hledat tu správnou motivaci, pokud o jeho prvním místě v přeboru bylo jasno ještě před zahajovacím hvizdem, že…

Není pochyb o tom, že kdyby Chrudim proti Moravské Třebové ještě „musela“, její sestava, přístup i výkon by vyhlížely úplně jinak. Takhle si mohla dovolit derniéru „vypustit“.

Nikdo z předních týmů nebyl v průběhu ročníku suverénní a nevyvaroval se slabších chvilek, svěřenci trenéra Miroslava Teplého ovšem celkově prokázali nejvyrovnanější a nejstabilnější výkonnost a titul jim náleží právem.

A snad ještě důležitější je, že kromě přeborového primátu vyslyšeli i divizní výzvu a přihlásili se do republikové soutěže.

To v minulosti nebylo vždy zvykem a je na místě přání, aby se ve vyšší třídě úspěšně adaptovali.

Pozice vicemistra náleží litomyšlské Jiskře a pro tento klub je to výsledek jako hrom, nejlepší v novodobé historii. Přitom prohrál první tři jarní zápasy bez vstřeleného gólu, ale potom se nevídaně rozjel.

Podobně jako třetí Svitavy, ty paradoxně nastartoval prvomájový šestigólový příděl od Lanškrouna, po němž následovala parádní bodová šňůra.

Lanškroun na „bednu“ v posledním kole útočil marně, ale potvrdil svoji dlouhodobou pozici mezi přeborovou špičkou, což vyjádřil i 80 vstřelenými góly, vůbec nejvyšším počtem v celé soutěži.

Spokojenost může panovat v Chocni, ta mimochodem dala jenom o branku méně než Lanškroun a to se muselo tamním fanouškům rozhodně líbit.

Do lepší poloviny tabulky náleží Horní Ředice, byť po zimním odchodu několika opor tak trochu podle předpokladů propadly z první pozice.

Následující obě Třebové. Česká těžila hlavně z výborných výsledků na domácí půdě, Moravská oživila přebor ukrajinskými hráči a na jaře patřila k nejlepším, problémem byl nevýrazný podzim.

Holice i Pardubičky pomýšlely v celkovém hodnocení určitě výše, v jarní části se ale do jejich výkonů vklínila přílišná nevyrovnanost.

Trojlístek Heřmanův Městec, Třemošnice a Moravany prožil specifickou sezonu, v níž měl daleko do popředí tabulky, ale současně byl po celé jaro zcela v klidu, co se týče záchranářských starostí. Všechny tři týmy měly dobré momenty, stejně tak horší, tomu odpovídá i umístění.

Nebývá zvykem, aby byla skupina celků na chvostu pořadí jakékoli soutěže tak odříznuta, jako v tomto krajském přeboru Luže, Rohovládova Bělá a Proseč.

Což ovlivnilo celý vývoj soutěže, přes jejich snahu bylo všem zřejmé, že právě mezi nimi se bude rozhodovat o sestupujících. Lépe než slova snad vypovídají čísla (počet porážek či počet obdržených branek), jak pro ně byla celá soutěž příliš tučným soustem…

Skončil bezesporu zajímavý ročník a i ten následující, který začne v srpnu, slibuje zajímavé zápletky.

Kdo se zlepší, kdo se zhorší, kdo udrží svoje pozice? Přijdou atraktivní a fotbalově vyspělí nováčci z I. A třídě, to je třeba mít na paměti. V každém případě je na co se těšit.

Nejlepší střelci Tlapnet krajského přeboru:
František Ptáček (Lanškroun) 35
Jindřich Václavek (Holice) 29
Jan Bednář (Moravská Třebová) 19


Načítám tabulku ...