První poločas zápasu mezi třetí Líšní a předposlední Chrudimí příliš fotbalové krásy nenabídl. Mírnou územní převahu měli možná překvapivě hosté, kteří se snažili tvořit hru a vytvářet si šance. Do té první se dostal po centru Kesnera ve 25. minutě Záviška, jeho teč ale šla těsně mimo. Poté se osmělila také brněnská družina, konkrétně Málek, jehož tvrdý projektil Floder vyrazil pouze na hlavičku Bednáře, od něho šel balon jen na horní síť.

Ve 35. minutě mohla Chrudim udeřit po šanci Vrány, jenž si počkal na chybu v rozehrávce a z hranice penaltového puntíku o kousek minul pravou tyč. Více se v prvním dějství nestalo, krom toho, že buďto hustě pršelo, nebo vzápětí svítilo sluníčko.

Aprílové počasí pokračovalo i po pauze, bohužel obraz hry se moc nezměnil. Hra domácích krkolomná, soupeř pečlivě bránící a spoléhající na brejky. Jeden z nich málem využil Záviška, jemu ale ukopl míč Jeřábek. Na druhé straně pálil ostrými střídající Šumbera, jeho rána měla jít do šibenice, jenže šla kousíček vedle. Pak už se jen bojovalo, faulovalo, zdržovalo a 518 diváků šance nevidělo.

„Do Líšně jsme pochopitelně jeli s drobnými obavami, protože se jedná o třetí tým tabulky, ale naše situace je taková, že musíme bodovat všude. A zápas podle toho vypadal. Makali jsme, jezdili a myslím si, že jsme měli více šanci než soupeř. Za bod jsem rád, stejně jako za třetí čisté konto v řadě. Co mě netěší, je produktivita. První zápas s Vlašimí jsme dali čtyři góly a od té doby s tím máme problém. Raději chceme přihrát než vystřelit, což je špatně. Tomu se budeme pečlivě věnovat,“ hodnotil trenér Radek Kronďák.

Ve středu 13. dubna hostí MFK ve vloženém 23. kole mužstvo Táborska (16.30).

Líšeň – Chrudim 0:0

Fakta – rozhodčí: Proske – Kotík, Arnošt. ŽK: 2:2. Diváci: 518. Poločas: 0:0.

SK Líšeň: Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Černín – Bednář (46. Šumbera), Málek, Matocha, Machalík (63. Krška) – Zikl (63. Mpondo). MFK Chrudim: Floder – Kesner, Donát, Míka, Sokol (90. + 1. Drahoš) – J. Řezníček, Průcha, Vrána, Kejř (82. Šejvl), Záviška – Juliš (66. Firbacher).


Načítám výsledky ...