Mimořádně důležité tři body zajistil Letohradu Adam Nágl, když se v 82. minutě prosadil hlavou po dobře rozehraném rohovém kopu. „První poločas herně z naší strany špatný nebyl, ale ve vápně jsme moc nebezpeční nebyli a domácí občas zahrozili z brejků. Vstup do druhé půle se nám nepovedl a soupeř nás zatlačil, naštěstí pro nás ale branku nedal. Postupně se nám podařilo tlak otupit, vstřelit gól po rohovém kopu a závěr dovést do zdárného konce. Víme, že hlavně druhý poločas to dobré nebylo, ale výhry si vážíme a věříme, že příští týden podáme lepší výkon,“ hodnotil duel trenér Aleš Majvald.

Vysoké Mýto skládalo před těžkým zápasem v Benátkách nad Jizerou horko těžko dohromady sestavu, muselo si vypomoci z béčka a z dorostu a z tohoto pohledu není průběh a výsledek utkání žádnou ostudou, byť z toho vzešla porážka. „Hluboká poklona našim hráčům, kteří se účastnili tohoto zápasu, za způsob, jakým se v něm i přes prohru prezentovali. Prokázali charakter a ohromnou vůli pomoci týmu v těžké situaci, za což jim patří velké poděkování,“ hovořil s uznáním kouč Filip Klapka.

Fotbalisté FK Spartak Choceň B obhájili prvenství v okresním poháru.
Rezervy sázely soupeřům půltucty. Lichkov po obratu zůstává na čele trojky

Ústecká Jiskra rozehrála duel proti zachraňujícímu se Brandýsu nad Labem podle ideálních představ, když nejprve proměnil penaltu po faulu na Bednáře Chleboun a vzápětí přesně hlavičkoval Špatenka. Jenže soupeř okamžitě reagoval a když míč z kopačky Geberta doplachtil nečekaně za Jechova záda, bylo ze zdánlivě jasného průběhu drama. Hned po změně stran napálil Folwarczny z dorážky břevno, ale úsilí hostů potom otupil Majer, jenž byl za urážku rozhodčího vyloučen. Ani proti deseti však domácí nenašli potřebný klid a když Paata po individuální akci místo pojistky rozezvučel pouze spojnici, strachovala se Jiskra o výhru až do konce. A nebýt Jecha, který v závěru skvělým zákrokem vychytal trestný kop Folwarczného, tak by o ni přišla. „Do utkání jsme vstoupili výborně, rychle jsme se dostali do vedení 2:0 a vypadalo to na snadnou záležitost. Ale soupeř rychle snížil a střetnutí bylo rázem zdramatizované. Lehkost ze začátku se vytratila a začal boj. Nám už se tolik nedařilo a protivník se snažil vyrovnat. Těsný náskok jsme udrželi až do konce a doslova ubojovali tři body. I když se nám herně nevedlo, tak druhé domácí výhry během tří dnů si nesmírně vážíme,“ pronesl ústecký lodivod Vladimír Chudý, jehož tým má v souboji „na dálku“ s Benátkami políčeno na druhou pozici.

28. KOLO:

Nový Bydžov – Letohrad 0:1

Fakta – branka: 82. Nágl. Rozhodčí: Milner. Hráno bez karet. Diváci: 210. Poločas: 0:0. Letohrad: Janůj – Lorenc, Nágl, Kail, Šponar – Macek, Zbudil (69. Chládek), Šplíchal, Štěpán, Hiller (74. Netolický) – Kabourek (90. + 2. Kadlec).

Benátky nad Jizerou – Vysoké Mýto 2:0

Fakta – branky: 21. Šimeček, 60. Slicho. Rozhodčí: Beneš. Bez karet. Diváci: 150. Poločas: 1:0. Vysoké Mýto: Černík – Javůrek, Trnka, Lněnička, Hájek (75. Škrabal) – Briol (61. Sapelkin), Habrman, Žahourek, Švejda, Wimmer – Mokrejš.

Ústí nad Orlicí – Brandýs nad Labem 2:1

Fakta – branky: 6. Chleboun z pen., 12. Špatenka – 14. Gebert. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (51. Majer). Diváci: 200. Poločas: 2:1. Ústí nad Orlicí: Jech – Langer, Chleboun, Mikor, Skalický (60. Tichý) – Špatenka, Sokol (60. Hynek), Paata (75. Kozák), Stránský – Bednář (90. + 2. Vašek), Souček (90. + 2. Popelář).


Načítám tabulku ...