Špatný začátek, ale dobrý konec. Takové bylo ve zkratce třetí jarní divizní vystoupení fotbalistů Vysokého Mýta. Druhý tým pořadí inkasoval v Kutné Hoře na konci úvodní desetiminutovky a chvíli mu trvalo, než se oklepal. Jakmile se tak ovšem stalo, nebylo o čem diskutovat. Do poločasu bylo skóre otočeno, brzy po přestávce následovaly další dva rychlé zásahy a hosté mohli dohrávat v klidu. Dostali se tím na den i do čela tabulky, leč Kolín je tam zase vystřídal, když nedal šanci Hlinsku, to si z Polabí odvezlo pětibrankový náklad. Letohrad znovu potvrdil, že mu to na domácím hřišti jde o poznání lépe než venku. V důležitém měření sil proti Dvoru Králové nad Labem rozdělil svoje gólové zásahy rovnoměrně do každého poločasu a stačilo to na tříbodový zisk, neboť hostům dovolil korekci teprve v nastavení a výsledek uhájil. Svěřenci Aleše Majvalda se posunuli do bezpečnějších vod.

Kutná Hora – Vysoké Mýto 1:4

František Dvořák, trenér SK Vysoké Mýto: Utkání v Kutné Hoře se pro nás nevyvíjelo nejlépe, když se domácí prosadili z první vážnější šance v deváté minutě po naší chybné rozehrávce. Soupeř nám toho směrem dopředu moc nedovoloval a proto se hra odehrávala spíše ve středu pole. Naštěstí jsme po půlhodině hry vyrovnali ze standardní situace po zpětné hlavičce Trnky zásluhou Hocka. Za šest minut jsme se dostali do vedení po ose Kopřiva – Hlavsa a na zadní tyči zakončující Ujec. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že bychom toto utkání rádi rozhodli co nejdříve. To se nám podařilo dokonale. V 51. minutě se po krásné uličce Velinského nemýlil Dostálek a skóre uzavřel za dalších pět minut Hlavsa po přihrávce Ujce. Zasloužené vítězství, které se ovšem zejména v prvním poločase nerodilo vůbec lehce.

Fakta – branky: 9. Pilný – 33. Hock, 39. Ujec, 51. Dostálek, 56. Hlavsa. Rozhodčí: Koutník. ŽK: 2:0. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Vysoké Mýto: Zavřel – Hlavsa, Trnka (46. Žák), Hock, Stránský (66. Fišer) – Kopřiva, Dvořák, Wimmer (66. Javůrek), Velinský, Dostálek (61. Benda) – Ujec (61. Rezek).

Letohrad – Dvůr Králové 2:1

Aleš Majvald, trenér FK Letohrad: V prvním poločase jsme sice byli více na míči a dali první branku, ale i Dvůr měl několik nebezpečných situací, které jsme se štěstím přežili. Vstup do druhé půle nám vyšel a po tlaku jsme vstřelili druhý gól. Poté mi přišlo, že jsme se až moc uspokojili, vypadli z tempa, ale hosty jsme do šancí nepouštěli. Bohužel se nám nepodařilo udržet čisté konto, protože v nastaveném čase jsme obdrželi branku po hezké střele z přímého volného kopu. Za tři body jsme rádi, ale jestli chceme být úspěšní i za týden v Hamrech, tak musíme v hodně činnostech přidat.

Fakta – branky: 18. Zbudil, 50. Kabourek – 90. + 1. Vitebský. Rozhodčí: Janíček. ŽK: 3:2. Diváci: 160. Poločas: 1:0. Letohrad: Martinovský – Štěpán, Kail, Macek (88. Faltejsek), Lorenc – Hiller, Nágl, Zbudil (81. Markarjanc), Mokrejš (68. Šplíchal) – Faltus (88. Kyllar), Kabourek (68. Počtýnský).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...