Jak přijít o bodový zisk v nastaveném čase druhého poločasu? Touhle zkušeností, jakou jim není rozhodně co závidět, prošli v sobotu po poledni třetiligoví fotbalisté Jiskry. Do Dubí, kde se hrálo, to je z Ústí nad Orlicí dobrých 250 kilometrů, zpátky to je stejná štreka a naložit do autobusu ještě trpké zklamání z výsledku, to fakt nebyla příjemná sobota.

Jak se to stalo? Především druhý poločas se hrál za převahy teplické rezervy, nicméně jejímu náporu hosté zdárně odolávali a zdálo se, že si kýženou remízu připíšou. Zbýval prakticky poslední útok soupeře, ten skončil trestným kopem, s nímž si bravurně poradil gólman Šmíd. Následoval roh, i ten Ústečtí odvrátili, osudným se jim stalo teprve autové vhazování. To propadlo na zadní tyč k Vobeckému a jeho přesná hlavička znamenala euforii na jedné a hořkost na druhé straně. Poté se totiž pískal konec…

„V prvním poločase jsme byli o něco málo lepší, vypracovali si pár zajímavých šancí, ale nepodařilo se nám je dotáhnout do konce. Soupeř neměl téměř žádnou příležitost,“ ohlédl se za utkáním ústecký trenér Vladimír Chudý. Po změně stran se obraz hry změnil v neprospěch jeho svěřenců. „Více ze hry měl soupeř, vytvořil si územní převahu a měl několik dobrých náznaků gólových možností. Nejvíce hrozil Jan Rezek z přímých volných kopů. My jsme v této části hry nebyli vůbec nebezpeční a téměř nic si nevytvořili. Zasloužený trest za naši pasivitu přišel v 91. minutě hry, kdy domácí po dlouhém autu do vápna vstřelili vítěznou branku. Vyhráli zaslouženě, náš výkon byl slabý a na body nemohl stačit,“ uznal Chudý.

Ve středu 25. srpna hostí Jiskra Ústí nad Orlicí ve druhém kole MOL Cupu druholigový Vyškov.

SKUPINA B, 4. kolo:

Teplice B – Ústí nad Orlicí 1:0

Fakta – branka: 90. + 1. Vobecký. Rozhodčí: Aubrecht. ŽK: 2:1. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Ústí nad Orlicí: Šmíd – Ptáček, Chleboun, Koukola, Langer – Mayer (72. Seykou), Špatenka (62. Falta), Souček, Hynek (55. Novotný) – Tichý (72. Galus), Vymětalík (72. Skalický).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...