Byť jsou vodojemy v dobrém stavu, aby se do nich mohli podívat návštěvníci, čekají je stavební úpravy. „Kvůli bezpečnosti je nutné, aby byl v každém vodojemu nouzový východ. Také musíme vyřešit osvětlení a sociální zařízení,“ vyjmenoval práce náměstek brněnské primátorky Jiří Oliva.

Do jednoho z vodojemů se dá nyní například sestoupit jen po kovovém žebříku, přičemž jde o fyzicky náročnější sestup. Zvládnou jej jen lidé, kteří se nebojí výšek.

Výstavba nové multifunkční haly na brněnském výstavišti je o krok blíž. Město už má projekt a první dělníci se na staveništi mohou objevit příští rok.
Nová multifunkční aréna na brněnském výstavišti: stavba může začít už v lednu

Nyní se zájemci pohodlně dostanou do jednoho vodojemu s vybudovaným vstupem. Ovšem jen na prohlídkách s kapacitou patnáct lidí.

Termíny na léto už jsou vyprodané. „První várku lístků lidé vykoupili za zhruba čtvrt hodinu, když jsme pak přidali další, opět zmizely za podobný čas. Termíny podzimních prohlídek vypíšeme zhruba v půlce srpna,“ řekla mluvčí brněnského Turistického informačního centra Adéla Nováková.