"Čerstvě upečené jsou velmi chutné. Dají se naplnit téměř čímkoliv podle vašich preferencí. V teplých dnech nám na rodinných oslavách nahrazují chlebíčky, které by na slunci neobstály," napsala čtenářka Marta K. z Přeloučska.

Ingredience:

půl kostky droždí (cca 21 gramů)

lžička cukru

125 ml vlažné vody

300 g hladké mouky

1 lžička soli

vejce

6 lžic oleje

Droždí s cukrem rozpustíme ve vodě, necháme vzejít, přidáme mouku, sůl, vejce, olej a vymícháme. Těsto necháme asi hodinu kynout. Těsto rozválíme na placku cca 40 x 40 cm a plníme, čím je libo. U nás je oblíbený rajčatový protlak s česnekem, šunka, sýr, ale zkoušeli jsme už také tvaroh rozmíchat s vajíčkem ochutit bazalkou, pažitkou a nasekanými vlašskými ořechy a olivami. Natřené těsto pevně srolujeme a nožem obaleným v mouce krájíme na plátky cca centimetr široké, jak se povede. Na plechu vyloženým pečícím papírem poupravíme tvary, můžeme potřít vajíčkem, necháme chvíli kynout a pečeme při 175 stupních cca 20 až 25 minut.