Novinkou pro letošní rok bude mimo stálých expozic výstava exponátů ze stavebnice Lego s názvem Svět kostiček®, kterou ocení zejména nejmladší návštěvníci. Od května nabídku zámku oživí výstava historických kočárků z období 1880 - 1980.

Program:
Zahájení zámecké sezony
23. 3. 14.00 - 18.00

14.00 Písničky středověku
14.30 Bujaré tance středověkých krčem a veselic
15.00 Ceremonie a zahájení zámecké sezóny
15.30 Právo útrpné, vyprávěvní mistra kata
16.00 Alioquin - historická kapela
16.30 Tance zámků i podzámčí
17.00 Vůně orientu - fakírské kousky
17.30 Muzika napříč věků
18.00 Ukončení slavností

Během slavnostního otevření zámecké sezony návštěvníci uvidí na nádvoří zámku řemeslné stánky a pro labužníky jsou připraveny středověké dobové speciality. Mistr kat předvede praktiky tortury a návštěvníkům umožní, aby si sami na sobě vyzkoušeli techniky práva útrpného. Do dálného orientu diváky zavede mistr fakír, který si před zraky přítomných lehne na hřebové lůžko. Po celý den bude na nádvoří zámku znít středověká a renesanční hudba a vystoupí tanečnice. Pro děti jsou připraveny soutěže a renesanční malování na obličej.

Od soboty se milovníci Lega mohou těšit na výstavu exponátů ze stavebnice. Tematické zastoupení zde bude mít městská aglomerace s letištěm, přístavem a pohyblivou vlakovou soupravou. Z vesmíru přiletí UFO, vesmírní brouci i válečná zóna Bionicle. Výstavu obohatí modely exkluzivních vlakových souprav a filmovou tvorbu představí edice Ninjago Movie a Toy Story.

LITOMYŠLSKÉ SBORY ve středu v kostele Povýšení sv. Kříže v Litomyšli zpívaly na koncertě pro dobrou věc.
OBRAZEM: Koncert pro UNICEF vynesl přes 20 tisíc korun