Úředníkům se podařilo doladit poslední detaily. „Protože se podařilo vyjednat souhlasy všech majitelů pozemků, kudy by nová trasa chodníku měla vést, může se přikročit k zadání zpracování projektu protažení chodníku od bytovek v ulici Lanškrounská až na konec Sušic," uvedla tisková mluvčí města Dagmar Zouharová.

Obyvatelé se můžou těšit na to, že budou chodit po zámkové dlažbě. Při projednávání na radnici mysleli i na potřeby zrakově postižených spoluobčanů. Součástí chodníku proto budou i vodící pásy pro nevidomé. „V projektu nebude chybět ani obnovená lávka ve středu Sušic, součástí realizace bude i veřejné osvětlení na severním konci této části města," dodala Dagmar Zouharová.

Finance chtějí v Moravské Třebové získat z dotací. „Podáme žádost na Státní fond dopravní infrastruktury. Předpokládané náklady na celý projekt jsou kolem osmi milionů korun. Na veřejné osvětlení by připadl odhadem jeden milion z této sumy, pokud nám dotaci schválí," sdělil předběžné cifry místostarosta Pavel Brettschneider.

O tom, zda dostanou peníze, by měli vědět na jaře letošního roku. Pokud dostane projekt zelenou, tak stavbu zahájí na začátku léta „Začít by se mohlo někdy 
v červnu nebo červenci," upřesnil Pavel Brettschneider. Podobné investice budou v budoucnosti potřeba i jinde.

„O chodník mají zájem také obyvatelé části města Udánky, zde je však nepřehledná nejen majetková situace, ale 
i dopravní. Silnice přes Udánky nedávno rekonstruovaná 
v souvislosti s projektem Odkanalizování Udánek, Boršova a Sušic, je totiž na mnoha místech zúžená. Vedení města hledá cestu, jak vyjít Udánským vstříc, a zadalo proto příslušnému odboru úkol prověřit trasu horní stranou Udánek," informovala o dalších možných krocích města Dagmar Zouharová.