Ve startovním poli se objeví 8. až 10. srpna zhruba sto třicet nejlepších jezdců z celého světa. Přijedou z Japonska i Spojených států.

České barvy bude hájit také Petr Matouš z Poličky. Díky domácímu prostředí a aktuální formě patří k favoritům závodu. A není to náhoda. „V Poličce je největší žákovská a juniorská základna celého českého slalomu na skateboardu a stále se rozrůstá. Díky zkušeným trenérům jsme tak úspěšní a dosahujeme na první místa nejen v České republice, v Evropě, ale i v celém světě," řekl juniorský mistr světa.

Závodit se bude v pátek a v sobotu na Hřebči na kilometrovém úseku pod tunelem ve směru na Moravskou Třebovou. „V případě nepříznivého počasí se pojedou závody v pátek a v sobotu přímo v tunelu," vysvětlil organizátor Jiří Trávníček. Po oba dva dny bude zajištěná kyvadlová doprava na Hřebeč z Poličky.

V Poličce se pojede v neděli finálový závod na nábřeží Svobody. Ve slalomu mezi kužely se kromě mužů utkají děti, junioři i ženy. Zpestřením závodu bude letecká show a také koncerty na poličské sjezdovce chystané na páteční a sobotní večer.