Vedení města  vyjednalo s Ředitelstvím silnic a dálnic úpravu Březovského kopce. Lidé z blízkých domů už nebudou vstupovat přímo do vozovky.

Městem vede frekventovaná silnice I/43. Při výjezdu z Březové směrem na Svitavy chybí po pravé straně chodník. A to je problém. Pokud lidé, kteří bydlí v domech podél tohoto hlavního tahu, chtějí  do města, musí jít po  silnici.

Radní problém řeší a už mají na stole výsledek vyjednávání se správcem komunikace. „Ředitelství silnic a dálnic zpracovalo projekt a vyčlenilo peníze na úpravu silnice,“ uvedl starosta Březové Martin  Kiss.

Pruh pro chodce

Dva stoupající pruhy po pravé straně od  dělicí čáry budou užší. „Jízdní část o metr zúžíme, aby se vedle ní mohli pohybovat chodci,“ potvrdil Jiří Hostaša, vedoucí provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic. V praxi to znamená, že stávající značení vybrousí a nahradí ho novým. Vodicí pruh se od okraje vozovky o metr posune. Nově se v těchto místech objeví také  svislé značení. Středová dělicí čára zůstane na svém místě.

Změna se dotkne úseku silnice na ulici Pražská od křižovatky pod kopcem po konec města ve směru na Svitavy. Úpravy si nevyžádají žádné uzavírky. Tento „zákrok“ nepotrvá déle  než několik dní.  Do léta má  být hotový.