Soud podnět v březnu bez veřejného jednání odmítl, ve středu zpřístupnil stručné usnesení na svém webu. Informovala o tom ČTK.

Spor trvá řadu let. Město podávalo žalobu na určení vlastnictví kvůli tomu, že chtělo úsek hradeb rekonstruovat, stejně jako zbytek starobylého opevnění. Majitelé pozemků ale trvali na tom, že jsou zároveň vlastníky příslušných úseků opevnění, či spíše jeho zbytků. „Je nutné zdůraznit, že celý soudní spor, který trval téměř 10 let a stál všechny strany nemalé finanční prostředky, byl zapříčiněn ze strany města Poličky, které trvalo na svých ničím nepodložených názorech a i přes jednoznačný názor soudů nebylo schopno ustoupit a vedlo soudní spor až do úplného konce," uvedl v prohlášení pro městský zpravodaj Karel Witz, ředitel Měšťanského pivovaru v Poličce, který je jedním z vlastníků zmíněných pozemků.

Podle něj na nesmyslnost sporu radnici upozorňovali řadu let a nyní si Karel Witz myslí, že by se město coby žalobce mělo za několikaletý prohraný spor omluvit.

Poličský starosta Jaroslav Martinů pro Deník uvedl, že chce s majiteli pozemků 
i nadále jednat, aby se konečně mohla dokončit oprava hradeb, která trvá už desítky let.

„Samozřejmě respektujeme rozhodnutí soudu. Ten nešťastný úsek se řeší už asi dvacet let. Hradby jsou už 
z většiny opravené a podle mého názoru je třeba tento historický klenot opravit. Rada napsala majitelům dopis, abychom si sedli k jednomu stolu. Za sebe můžu slíbit, že vyvinu maximální snahu a do jednání půjdu s pokorou 
a úctou," uvedl poličský starosta, který zároveň dodal, že podle jeho názoru radnice po celou dobu sporu s majiteli jednala korektně.