„Lidé si projdou litomyšlské hospůdky. Na výběr mají tři disciplíny, a to nejrychlejší nebo nejzdatnější pivař a pivní gurmán,“ přibližuje Jiří Kohák, majitel minipivovaru.
Před čtyřmi lety vrátil do Litomyšle pivovar. Dá se říci, že Bedřich tady teče proudem. „Jsme malý pivovar a další rozšíření už není možné. Vaříme tři druhy piva a během roku čtyři speciály. Týdně navaříme 600 litrů piva a v létě i víc,“ říká Jiří Kohák.
Ve svém pivovárku čepuje jedenáctku a dvanáctku, na Vánoce pro zahřátí přidá patnáctku. „Mně nejvíce chutná polotmavá jedenáctka. Všechna piva, co dělám, vařím na svoji hubu. Nejsem totiž vyznavač hořkých piv, mám rád mírně sladší,“ dodává pivovarník.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditPivo vařím na svoji hubu, mám rád sladší
Litomyšl – Minipivovar Veselka oslavil o víkendu čtvrté výročí. Žádný dort a svíčky, ale pořádná hospodská akce. Spousta piva na čepu, pivní speciál s meduňkou a citronovou kůrou a netradiční putování Litomyšlí. Jak jinak než za pivem.
Kliknutím zvětšíte
Minipivovar Veselka v Litomyšli slavil 4. výročí.
|
Foto: Deník / Nádvorníková Iveta