„Lidé si projdou litomyšlské hospůdky. Na výběr mají tři disciplíny, a to nejrychlejší nebo nejzdatnější pivař a pivní gurmán,“ přibližuje Jiří Kohák, majitel minipivovaru.

Před čtyřmi lety vrátil do Litomyšle pivovar. Dá se říci, že Bedřich tady teče proudem. „Jsme malý pivovar a další rozšíření už není možné. Vaříme tři druhy piva a během roku čtyři speciály. Týdně navaříme 600 litrů piva a v létě i víc,“ říká Jiří Kohák.

Ve svém pivovárku čepuje jedenáctku a dvanáctku, na Vánoce pro zahřátí přidá patnáctku. „Mně nejvíce chutná polotmavá jedenáctka. Všechna piva, co dělám, vařím na svoji hubu. Nejsem totiž vyznavač hořkých piv, mám rád mírně sladší,“ dodává pivovarník.