Spokojení byli návštěvníci představení, ale i herci a studenti, kteří se sjeli do Poličky z celého světa. Radost měli začátečníci, ale i profesionálové. Zájem o jedinečná představení dokazuje fakt, že návštěvnický rekord se každý rok posouvá. „Zvyšující se počty diváků na představení nám napovídají, že má smysl dělat festival," řekla organizátorka Mime Festu Petra Jílková. Ta byla spokojená také se skladbou publika. „Největším překvapením pro mne byly reakce žáků ze škol. To jsem nikdy neviděla. Usilujeme o mladé publikum a zároveň víme, jak je těžké mladé lidi zaujmout." Vrcholem a průřezem Mime Festu byl závěrečný večer, který byl věnován zakladateli a příteli festivalu Borisi Hybnerovi. Ten zemřel na jaře letošního roku. V sále tak v sobotu seděli jeho příbuzní a na jevišti se představila herečka Vanda Hybnerová, která pantomimu studovala na konzervatoři. „Já jsem vlastně s pantomimou začínala. Pak jsem na téměř třicet let, sběhla k činohře. A teď po té dlouhé době jsem se k tomu vrátila a jsem tomu strašně ráda, protože mám pocit, že všude je strašně moc slov, která vůbec nic nedokážou vysvětlit a už nenaplňují obsah tak jako emoce, které se dají sdělit tělem," vysvětlila svůj vztah k pantomimě dcera Borise Hybnera.

Vzpomínkou na herce, mima a zakladatele končil závěrečný pořad Mime Festu. Nebyla smutná a byla připomenutím, že odkaz Borise Hybnera žije dál. „Snažila na to dívat skrz optiku mého táty, který kdyby tady byl, tak by měl radost z toho, že vůbec něco takového je. Takže si myslím, že pocta smíchem, který zněl celým tím večerem, by bylo pro něj úplně to nejvíc, co by si mohl přát. Protože jeho hlavním cílem bylo bavit lidi," řekla Vanda Hybnerová.

Pantomima v Poličce žije. Hlavní však je, že baví. Diváky, herce i organizátory. Ti už teď mohou vymýšlet, čím příště rozesmějí a pobaví plné sály lidí.