Systém stezek prochází v okolí Křížového vrchu. Základní trasa A, na které jsou tři stanoviště, tak bude rozšířená o další dvě trasy. „Trasa B bude mít tři stanoviště, povede pod kynologickým centrem, okolo chatek a podél elektrického vedení. Závěrečný nejnáročnější úsek vede přes Kalvárii a stanoviště bude mít nad skalou," upřesnil spoluautor projektu Michael Havlík.

Ve druhé etapě se zájemci o aktivní pohyb dočkají čtyř nových stanovišť. Na stezce nebudou chybět ani informační tabule. Trasa byla zhruba z osmdesáti procent daná. „Zbývající část pracovníci technických služeb proklestili a přetvořili," uvedl Michael Havlík. Byl tam úsek, kde museli zapracovat na terénních úpravách, aby mohly být usazené prvky. Sportovní nadšenci najdou na trase nová sportovní zařízení, která nebyla použitá v první etapě. „Výběr prvků jsme konzultovali se známými, kteří na fit stezce cvičí a mají zkušenosti. Dohodli jsme se na bradlech, přístroji na kliky, přetahovací rampě, žebříku na ručkování a přitahování. Na nejtěžším stanovišti budou kruhy a lavice na lehy sedy," popisoval Michael Havlík.
Poslední etapa by se mohla realizovat příští rok. Mohla by navazovat na Knížecí louku. Podle plánů by tam mohlo vzniknout i stanoviště pro seniory. Podobné tomu, jaké mají ve Svitavách u stadionu.

Oficiální otevření druhého úseku fit stezek bylo naplánované na sobotu 18. října. Termín slavnostního uvedení do provozu se však posouvá. Důvodem je zpoždění dodávky zařízení pro některá stanoviště. Náhradní termín bude dodatečně oznámený.