Už letos by se mohli místní dočkat velkých změn na ulici Okružní IV. Podle starosty Dušana Pávka je se stavem této lokality potřeba něco dělat. Proto se chystá výměna vodovodu a kanalizace, na kterou naváže následná oprava komunikace.

„Vede nás k tomu několik faktorů. Stav silnice je špatný a chybí tam chodníky. Dalším důvodem je fakt, že je to přístupová cesta ke školám a v současnosti je toto místo pro žáky nebezpečné," vysvětlil starosta a dodal, že dalším impulsem k činu je pro jevíčskou radnici i špatný technický stav kanalizace a vodovodu.

Ulici opraví po částech. Na první etapě se má začít pracovat už v dubnu. Výměna vodovodu a kanalizace na prvních dvou stech metrech by měla být hotová do začátku letních prázdnin. Nová komunikace má lidem sloužit na přelomu letošního srpna a září. Druhou etapu, tedy část Okružní IV od křižovatky A. K. Vitáka směrem k ulici Brněnská, letos nestihnou a plánují ji na příští roky.

Výrazně nižší cena

Náklady na výměnu potrubí bude financovat město samo. Původně v Jevíčku počítali s tím, že první etapa má stát kolem osmi milionů korun, ale že by výši celkových nákladů mohlo výrazně ovlivnit výběrové řízení. To se nakonec potvrdilo. „Došlo ke snížení o zhruba 40 procent," sdělil Dušan Pávek. Náklady se tedy budou pohybovat mezi čtyřmi až pěti miliony.

Podle investičního technika Dalibora Šebka došlo ke snížení zřejmě kvůli tomu, že firmy chtějí přežít na trhu. Opravu komunikace má hradit Pardubický kraj. Počítá se s chodníkem po celé délce ulice, přechody a bezpečnostními prvky pro chodce.