Povídání přátel u teplého grogu přerušil starosta města, který společně s Mikulášem, čertem a anděli rozsvítil v sobotu poličský vánoční strom. Do města vstoupil vánoční čas. A nebyl to jen strom, který se rozzářil v Poličce. Návštěvníci města mohli sledovat i ohňostroj.

V Lubné si setkání u vánočního stromu zpříjemnili vystoupením pěveckého sboru Lubenika. O samotné slavnostní rozsvícení se postarali dva žáci základní školy, kteří tuto poctu získali za dobrou prezentaci školy.

Poněkud netradiční setkání se konalo v obci Javorník. Dalo by si říci, že v této obci mají unikátní vánoční stromek. Nejedná se jako většině případů o smrk nebo borovici. Už potřetí se totiž obyvatelé této obce na Svitavsku sešli u vánočního javoru. „Prvotní nápad byl, že rozsvítíme smrk u hlavní silnice. Nechtěli jsme však být jako ostatní. Ve znaku obce máme javor, tak jsme rozhodli, že rozsvítíme právě tento strom. Originální nápad našel odezvu i u obyvatel obce," řekl starosta Javorníku Zdeněk Bouška.

Kdo si chce tento netradiční symbol vánoc prohlédnout, tak se musí vydat k obecnímu úřadu.

Jako na mnoha dalších místech se i v Javorníku lidé sešli v přátelském duchu a i zde byl pro ně připraven kulturní program, o který se postaraly děti ze základní a mateřské školy. „Byli jsme požádáni, abychom zazpívali koledy. Nám to přišlo docela málo, a tak jsme se rozhodli secvičit celé představení," sdělil ředitel základní školy Jiří Konopáč. Ten také prozradil, že se vše podařilo secvičit během jednoho týdne. Rychlá příprava rozhodně neubrala na radosti zejména rodičům, kteří se přišli podívat, jak jejich děti secvičily vánoční příběh, ve kterém nechyběli andělé, tři králové i pastýři s ovečkami.