Nové hrací prvky přibudou i na stávajícím hřišti u mateřské školy a také u obchodu.

Celý nápad vznikl u starosty Čisté, který přišel s projektem z ministerstva pro místní rozvoj. Součástí dotace byl i návrh, jak by mělo hřiště vypadat. Ten vytvořily děti, kterým hřiště ve vesnici scházelo a velice si ho přály. „Děti se zapojily s velkou chutí a vervou," popsal nadšení starosta Bohumil Pavliš.
Při výletech děti obdivovaly hřiště, a tak měly o motivaci vybudovat si vlastní postaráno. Pustily se do díla a během pár měsíců vytvořily plán vysněného hřiště.

„Vyráběly herní prvky z dřívek, modelíny, papíru i víček od pet lahví. Někteří jej malovaly," nastínila práci malých „architektů" Miloslava Siglová, ředitelka Základní a Mateřské školy v Čisté.

Radost z práce se projevila a i na výsledném úspěchu projektu na ministerstvu. „Uspěli jsme v konkurenci více než tisícovky návrhů. V těchto dnech děláme terénní úpravy a vybíráme dodavatele herních prvků. Chceme mít vše hotovo během prvních školních dnů," sdělil starosta Bohumil Pavliš.
Celkové náklady na stavbu se vyšplhají na půl milionu korun. Dotace z ministerstva je tři sta jedenáct tisíc korun a zbytek peněz půjde z obecní pokladny.
Kromě nového hřiště pod základní školou dojde k vylepšení hřiště u školky. Nové atrakce si děti užijí i u prodejny, což ocení určitě i rodiče při nákupech.
Není obvyklé, aby se do podobných akcí zapojovali žáci základních nebo mateřských škol. V tomto případě však jejich účast byla povinná. „Tuto snahu ministerstva oceňuji. Za prvé to děti bavilo. Za druhé se jim projekt povedl a v neposlední řadě si budou všech houpaček a prolézaček vážit, neboť jsou spoluautory návrhu," řekl starosta Bohumil Pavliš.

Na Hřišti snů by se podle slov starosty měly objevit všechny hrací prvky z návrhu. Nejvíce novinek bude u základní školy. Bude přístupné i pro děti z mateřinky. „Určitě se půjdeme ke škole podívat. Hlavní je pro nás vylepšené hřiště u školky," dodala Miloslava Siglová.