Chybějící primář a jedna nemocná lékařka. To jsou hlavní důvody, proč muselo vedení Litomyšlské nemocnice zavřít dětské lůžkové oddělení. Ředitel nemocnice Libor Vylíčil ale uklidňuje, že jde pouze o dočasné omezení.

Z personálních důvodů je od čtvrtka zavřené dětské lůžkové oddělení v nemocnici v Litomyšli.    „Máme na oddělení tři lékařky a jedna z nich onemocněla. Proto jsme museli oddělení zavřít. Počítáme, že tento stav potrvá jenom do konce dubna, pak se nemocná lékařka znovu vrátí do služby,“ vysvětluje ředitel nemocnice Libor Vylíčil.

Hospitalizované děti přijala nemocnice v Ústí nad Orlicí. „Jednáme s dětskými lékaři, aby malé pacienty ze svých spádových oblastí posílali do nemocnic ve Svitavách a v Ústí,“ dodává Libor Vylíčil.  

Ačkoliv je zavřené dětské oddělení, novorozenecké a porodnice dále fungují. „Dočasné omezení se netýká gynekologicko-porodnického ani novorozeneckého oddělení. Fungují i nadále v nepřetržitém provozu a poskytují péči v plném rozsahu,“  informuje o omezení Adrián Nemšovský, mluvčí Litomyšlské nemocnice.     

Vedení nemocnice ale řeší na dětském oddělení ještě další problém. Shání totiž primáře.  „Primář Jiří Novák podal výpověď a výběrové řízení nám nedopadlo.  Tak hledáme nového primáře,“  dodává ředitel Vylíčil. V létě posílí tým lékařů na dětském oddělení také absolventi.