„V rámci seriálu okresní ligy Svitavska se uskutečnilo v letošním roce jedenáct závodů. Celkem se zúčastnilo osmdesát dva družstev, přičemž pětapadesát jich bylo v kategorii muži, devatenáct ženských týmů a osm seniorských. V počtu soutěžních družstev je to rekord od samotného založení této ligy v roce 2003," uvedl Tomáš Hořínek, starosta Sboru dobrovolných hasičů v Rozhraní a pořadatel slavnostního vyhlášení výsledků.

Dobrovolní hasiči z regionu prokázali, že dokáží zasahovat nejen u požárů, ale umí zabojovat i na soutěžích. Nejvíce se letos při požárním útoku dařilo ženám z Bohuňova, které převzaly pohár za první místo. Stříbro patří hasičkám z Jevíčka a bronz Desné. Těžký skleněný pohár za první místo zvedli v pátek nad hlavu hasiči z Chrastavce. Druhá příčka náleží Pomezí a třetí Širokému Dolu A. V seniorských týmech zvítězili hasiči z Hartmanic před družstvy Perálce a Telecího.

Všichni ocenění hasiči se přímo na slavnostním vyhlášení ve Fabrice vzdali svých odměn. Někteří věnovali peníze na léčbu vážně zraněného hasiče Tomáše Jílka ze Širokého Dolu, jiní na konto Nadace policistů a hasičů.

(ik)