Klání v pojídání na čas jsou velice populární. 
V tomto netradičním koníčku, pro někoho snad i sportu, má Svitavsko svého úspěšného zástupce. Jaroslav Němec již několik let podobné soutěže objíždí a vypracoval se na skutečný postrach konkurence. Za rok 2015 dokázal vyhrát přes tři desítky klání. Pojídal párky, jogurty, bramboráky, žebra, špagety, steaky, ovocné knedlíky a další pochutiny. Někdy stihl dokonce i dvě soutěže v jeden den.

„K jídlu a gastronomii vůbec mám celkem blízko, vyučil jsem se totiž kuchařem. 
V soutěžení v pojídání jsem začal zhruba před dvanácti léty ve Svitavách při předkole vizovického Trnkobraní. Sice jsem těch švestkových knedlíků tolik nesnědl, ale na postup do finálového kola to tehdy stačilo. Začátky nebyly příliš valné, ale postupem času jsem se přece jen dokázal vypracovat. Teď už z devadesáti pěti procent dosahuji jen úspěchů. A snad mi to ještě nějaký ten čas vydrží," zavzpomínal na své začátky známý „maxijedlík".

Za svůj nejlepší letošní výkon považuje ten, který mu vynesl titul Žebrožrout. Sníst by prý dokázal téměř vše. „Nejraději mám sladká jídla. Třeba ovocné knedlíky nebo těstoviny. Jinak sním naprosto vše mimo živých brouků," dodal Jaroslav Němec. Uvařený hmyz by však prý možná dokázal sníst.