Dnes přesně ve čtrnáct hodin se otevřou volební místnosti. Všichni voliči mají právo rozhodnout svým hlasem, komu svěří důvěru, aby za ně rozhodoval v poslanecké sněmovně. Ale co když chybí ten správný hlasovací lístek?

Někteří lidé netrpělivě čekali na obálku s volebními lístky. Jaké překvapení, když v ní nenašli právě tu, kterou potřebují. „V úterý přijala městská policie stížnost starší paní, že neobdržela kompletní sadu hlasovacích lístků pro nadcházející parlamentní volby a hlasovací lístek jedné z politických stran jí chybí," uvedli svitavští strážníci. Seniorce dali telefonní číslo, na koho se může s problémem obrátit.

Jak se to může stát? „K takové situaci dojít asi může, nicméně viděla bych chybu při kompletaci lístků v tiskárně. Úmysl v tomto případě zcela vylučuji," sdělila Pavla Velecká, vedoucí svitavského oddělení vnitřní správy.

Sada hlasovacích lístků pro Pardubický kraj obsahuje devatenáct kandidátek podle počtu zaregistrovaných politických subjektů. „V našem kraji nekandidují všechny politické subjekty, kterým byla čísla přidělena Státní volební komisí. To znamená, že sada pro Pardubický kraj neobsahuje jednotnou číselnou řadu lístků, ale některá čísla zaregistrovaných politických stran chybí," vysvětlila Pavla Velecká.

Pokud je i tak člověk na pochybách, má ještě jednu možnost. „Ve volební místnosti obdrží novou sadu. Může ji obdržet také na podatelnách městského úřadu," informovala Pavla Velecká.