Vzhledem k počtu návštěvníků, který se pohyboval v řádu jednotek, se to nemusí jevit jako velká tragédie.

„Je to smutná a nepopulární událost. Kino však bylo ve ztrátě zhruba 220 tisíc korun," sdělil starosta Jevíčka Dušan Pávek. Největší položky z této částky byly provozní náklady a také zápůjčka filmů. Vstupné přinášelo do rozpočtu pouhých několik tisíc a to nestačilo na zaplacení ani jedné z nich. V současné době se tak sál vytápí na provozní teplotu a město tak ušetří nemalé prostředky.

Konec filmového promítání a nákup moderních technologií však není jediný problém, který radní Jevíčka řeší. „Budova je po své stavební stránce v podstatě na svém sklonku," poznamenal starosta. Vše je otázkou peněz, které město ve svém rozpočtu nemá. „Uvidíme, jestli se nám podaří sehnat nějaký dotační titul. Je totiž potřeba opravit například systém vytápění, zateplení i sedadla. Zkusíme zpracovat projekt, který by řešil kino jako jeden celek," prozradil plány do budoucna Dušan Pávek. V současnosti existuje základní materiál, který popisuje stav budovy a na základě něho bude vyhlášeno poptávkové řízení na zpracování studie dalšího využití budovy.
Jevíčské kino má kapacitu dvě stě třicet míst a provozuje ho město. To uvažuje o rekonstrukci, která by počítala s novým multifunkčním sálem, aby se v něm mohly konat nejen filmová představení, ale i divadlo, koncerty a nebo taneční večery. Podobné místo totiž v současnosti Jevíčku chybí.

Vlastním sálem město nedisponuje. Společenské akce jako jsou plesy se konají v hotelu Morava. Domluva s majitelem je na dobré úrovni. Malé akce se však do velkého sálu příliš nehodí.

Komorní akce

„Nechceme v žádném případě konkurovat, nebo odříznout soukromého provozovatele hotelu, ale je to o tom typu těch akcí. Já se domnívám, že město Jevíčko by mělo mít svou vlastní společenskou budovu, kde můžou probíhat setkání občanů nebo třeba veřejná zasedání zastupitelstva," řekl starosta Dušan Pávek.
Akce, které se v sále hotelu konají, by chtěl starosta i nadále zachovat. Městský ples, festival dechovek nebo třeba populární představení Divadla Járy Cimrmana v budově kina uskutečnit nejdou.

„Nový multifunkční sál by svou velikostí měl doplnit stávající potřeby pořadatelů akcí. Co se týká například občerstvení tak tím sál v hotelu nenahradí," dodal starosta Jevíčka.

Myšlenka na rekonstrukci budovy kina není nová. Uvažovalo o ní už minulé vedení města. Tomu se však nepodařilo přijít s projektem, který by vedl k novému multifunkčnímu objektu. Zda se to podaří nyní, není zatím jasné.