Lepší stav silnic, opravené místní gymnázium a k tomu také práce na dalších městských projektech s podporou kraje. Přesně to se řešilo v Jevíčku a hejtman kraje Martin Netolický je pro, aby právě dopravní infrastruktura a jedna z hlavních silnic prošla pořádnou rekonstrukcí a bylo znovu možné jezdit pohodlně.

„Se zástupci města jsme mimo jiné řešili některé rekonstrukce silnic v majetku kraje. Jedná se především o část ulice Okružní IV vedoucí ke gymnáziu i základní škole. Je zde naplánována úprava kanalizace, a proto jsme jednali o časovém souladu obou investičních akcí tak, aby nebyl provoz na silnici omezen na příliš dlouhou dobu," uvedl šéf kraje Martin Netolický.
Město momentálně obě akce projektu a s krajem řešilo především termínové shody i to, jak by mohl celý projekt a rozvoj silnic i přilehlých chodníků vypadat.

„Záležitost je na dobré cestě. Společně bychom první dvousetmetrový úsek určitě udělali," uvedl místostarosta Jevíčka Miroslav Šafář. Jde totiž o přístupovou komunikaci k základní škole i základní umělecké škole.
„Je to navíc úsek, kde chybějí chodníky. Spousta dětí se tu trochu bojí chodit i po krajnici. Roli tedy hraje i bezpečnostní hledisko," dodal Šafář. Město by se mezitím postaralo o kanalizaci a kraj by potom v létě 2016 přispěl také svým dílem.

Bonitní pozemky

Kromě toho se se starostou Dušanem Pávkem probírali i možnosti budování průmyslové zóny.
Město má eminentní zájem na tom, aby přivedlo investory tak, jak se to v posledních měsících podařilo Svitavám, které spojí síly s podnikem INA, nebo Poličce, kde se dokonce daří rozšiřovat průmyslovou zónu o strojírenské firmy. Vedení radnice však dalšímu postupu a krokům bránit jediná věc.

„Vedení města má jasnou představu na úpravu stávajícího územního plánu. Zamýšlená průmyslová zóna je však v území, kde je 1. či 2. stupeň bonity půdy, a proto bude muset být případně řešeno vyjmutí ze zemědělského půdního fondu," sdělil hejtman Netolický.

Jevíčko trápí především fakt, že jde o vysoce bonitní pozemky i to, že se nacházejí na severu města, kde je jinak záplavová zóna. Proto potřebuje najít další vhodné lokality, kde noví investoři „zakoření".

„Hledáme ve spolupráci s krajem možnosti, jak to vyřešit. Hejtmanovi jsme je nastínili, ale blíž o nich zatím mluvit nechci," připomíná Miroslav Šafář. Pardubický kraj však také musí postupovat v intencích zákona. „Pochopitelně bychom rádi přivedli nové investory i podniky, avšak není to tak, že bychom další města měli dohánět," uzavřel místostarosta.