MARIE VENCLOVÁ pochází z Prahy, ale v Litomyšli objevila nové možnosti pro návštěvníky.

Marie Venclová,
Portmoneum Litomyšl
O kauze a jejím pozadí nejsem informována a nijak se mě nedotýká.  Staroslavná Litomyšl naštěstí umožňuje člověku pohybovat se především po svých a tak téma motorismu nepatří k těm, která bych sledovala. Co se ovšem týká principu registrace, tak bych byla zásadně pro velkou míru přenesení celého papírování do on-line sféry. Čekání na úřadech mě totiž obecně nesmírně irituje.

Petr Šabaka

Petr Šabaka,
vojenský kaplan, Moravská Třebová
Kauza registru vozidel se mě nijak nedotkla. Mám poslední dobou pocit, že všechno, co by kolem nás mělo fungovat, nefunguje. Děláme svoji práci poctivě? Záleží nám na společnosti, na druhých v našem okolí? Jestli ne, pak v malém měřítku druzí prožívají naše drobné kauzy, kvůli práci, kterou jsme naší nedbalostí odbyli.

Blanka Čuhelová

Blanka Čuhelová,
ředitelka Městského muzea a galerie Svitavy
Mě se tento průšvih ministerstva dopravy osobně nedotkl, ale zdá se mi to, co se kolem něj v průběhu tohoto týdne dělo naprosto neuvěřitelné. Pokud se připravuje nový systém, měl by se podle mého odzkoušet, projít zátěžovými testy a jednoho dne se překlopit do ostrého provozu. Ne tak, jak v české státní správě. A tak tu máme další příklad, jak se to nemá dělat. Jen jsem zvědavá, kdo za vše ponese nejen morální, ale také finanční odpovědnost. Zaplatíme to opět všichni? I ti, které čeká exekuce kvůli nedoplatku za plyn ve výši dvaceti korun?

Miloš Dempír

Miloš Dempír,
kastelán hradu Svojanov
Tuto kauzu vnímám spíše okrajově. Podobné systémy by samozřejmě v okamžiku spuštění měly fungovat bezchybně. Naštěstí v nejbližší budoucnosti přihlásit ani odhlásit auto neplánuji.

Petr Horák

Petr Horák,
reportér, Svitavy
Aktuální kauza nefungujícího registru se mě nedotkla, za celý život jsem vystřídal auto pouze třikrát. Ovšem chápu, že problémy mají obchodníci s auty a čerství majitelé vozidel. Stresující musí být pochopitelně situace i pro úředníky. Je to mediálně atraktivní téma, zdá se, že o tom snadno může mluvit každý a český člověk si zanadává rád. Je možné, že systém nebyl před spuštěním řádně prověřen ve zkušebním provozu. Opravdu závažné problémy dnešních dní jsou jinde.