Senzací letošního ročníku je představení v koprodukci legendárního francouzského Théâtredumouvementa španělského divadla La Mecànica, které zahájilo festival v úterý. Jednalo se o českou premiéru. Zajímavostí bude mladý soubor Mimo Art Company z Helsinek, který nastartoval novou vlnu současné profesionální pantomimy ve Finsku. Speciálním hostem festivalu bude Milan Sládek, světoznámý slovenský mim a režisér, který zahraje představení Křížová cesta. Festival chce poctít mistrovy 80. narozeniny a jeho mimořádný přínos pro pantomimu ve světě.

Souhru pantomimy s jinými žánry předvede domácí soubor Geisllers Hofcomoediantens erotickou němohrou V borůvčí a také Radim Vizváry se svým nejnovějším představením VIP, ve kterém nabízí originální formu moderní pantomimy propojenou s iluzionismem. Radim Vizváry zahraje i pro nejmenší diváky pantomimu s principy loutkového divadla Pejprbój.

Součástí programu jsou i představení pro studenty středních škol a rodiny s dětmi. Pro ně zahraje například polský soubor Kolektyw žonglérskou show, Václav Štrasser předvede bublinovou show.

Součástí festivalu Mime Fest je také edukativní program, tentokrát se uskuteční čtyři workshopy.

(ih)