Rozhodli jsme zmodernizovat stávající hřiště, které je v centru obce," konstatoval starosta obce na Jevíčsku Jiří Smékal.

První důležité kroky k tomu, aby nové hřiště ve vesnici skutečně vzniklo, už Chorničtí podnikli. Projektová dokumentace je zpracovaná, žádost o dotaci na ministerstvu školství podaná. „Zastupujeme tělovýchovnou jednotu Sokol. Ta bude nositelem dotace, ale obec se postará o veškerý další servis s tím spojený," upřesnil starosta.

Bude jako nové

Pokud vše dobře dopadne, podle projektu se hřiště může v budoucnu těšit na nový povrch, který nebude zadržovat vodu.
„Zároveň tam budou rozvody vody, které budou hřiště kropit, když bude potřeba. Chybět nebude drobné zázemí jako lavičky pro diváky 
a menší dřevěná stavba 
za účelem prodeje občerstvení při fotbalových  utkáních," doplnil Jiří Smékal.

Rozhodne dotace

Podle předběžných odhadů investice do hřiště bude přibližně šest milionů korun. S cenou ale ještě může zahýbat výběrové řízení. Důležité také bude, jestli žádost o dotaci bude úspěšná.

„Kdyby to nedopadlo, mělo by to své důvody, jako například nízké bodové hodnocení. Pokud bychom byli seznámeni s tím, proč jsme s žádostí úspěšní nebyli, snažili bychom se udělat takové kroky, abychom tomu příště předešli. V každém případě bychom žádost podali znovu," předsevzal starosta obce.