Dále se ho zúčastnili i pravidelní návštěvníci jeho kurzů například z Trnavy nebo Prahy.

„Já zde již dlouhá léta cvičím karate. Přál jsem si to trochu oživit. Když jsem se doslechl o panu Gazdíkovi, navštívil jsem v Brně jeden jeho seminář a od té doby jezdí i k nám," informoval o původu trenér oddílu karate Jiří Smékal. Každý seminář je jiný, protože účastníci se opakují. „Podle skladby lidí domlouváme, jak bude seminář zaměřen. V souvislosti s tragédií v Uherském Brodě a také střelbou před Vánocemi ve Vysokém Mýtě byl letošní seminář se zbraněmi," vysvětlil trenér karate. Na kurzu si účastníci i zkusili, jak například zlikvidovat útočníka.

Stan Gazdík založil organizaci IAODG, se kterou pořádá výcvikové kurzy. „Když jsem skončil po patnácti letech v cizineckých legií, kde jsem byl u speciální jednotky, tak jsem si řekl, že mám dost zkušeností, abych je mohl předávat," sdělil Stan Gazdík. Semináře provádí v pěti kategoriích, pro policii, armádu, bezpečnostní složky, civilní sektor a ostatní. Programy vždy přizpůsobují na danou problematiku agrese a pro koho je určen.

Po téměř šesti hodinách tréninku odcházeli lehce unavení, ale spokojení kurzisté. „Bylo to skvělý. Občas mě tyto semináře bolí, ale je to funkční, což je důležitý. Letos to bylo zase jiný. Jak to bylo i o těch zbraních, tak mě dnes kupodivu nic nebolí," řekl se smíchem Petr Janda.