Obviněn byl z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

„Muž měl v několika desítkách případů od roku 2015 do současné doby na různých místech Svitavska vyrábět a distribuovat pervitin v množství několika desítek gramů. Obviněný je zároveň uživatelem návykových látek," sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman. Své výrobky distribuoval za finanční úplatu nebo za léky, ze kterých drogy následně vyráběl. Při nařízené domovní prohlídce byly zajištěny chemikálie a další věci potřebné pro výrobu. V současnosti je muž vyšetřován na svobodě a s policií spolupracuje. Zajímavostí je, že prodejem drog si obžalovaný „pouze" přivydělával.

Kromě výše uvedeného přečinu čelí muž ještě jednomu obvinění. „Při silniční kontrole se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní," sdělil Ondřej Zeman.

Od začátku letošního roku policisté obvinili devět osob. Dvě z toho jsou v současné době stíhány vazebně. Mezi obviněnými jsou i tři ženy ve věku od dvaadvaceti do osmatřiceti let. Rozpracované mají i další případy, které budou v nejbližší době vyřešeny. Zadržení výrobce je výsledkem dlouhodobé práce, kterou však policisté vykonávají usilovně. Například v loňském roce se kriminalistům podařilo v rámci šetření odhalit stovky prodejů drog a obviněno bylo osmatřicet osob.