Zdatný „klenotník" se vloupal do rodinného domku už v noci na úterý. „Z místa si odnesl finanční hotovost, keramické hodiny a šperkovnici se zlatými šperky. Dle majitele je škoda předběžně vyčíslena na necelých deset tisíc korun," sdělila policejní mluvčí Anna Štegnerová. Cennosti v tomto případě mohly přesáhnout dosti vysokou částku a rodina teď čeká na to, jestli se šperky vrátí tam, kam mají. Policisté po pobertovi pátrají a snaží se rozluštit případ. „Podobně jako kolegové z Chrudimska jsme i my zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody," dodala Anna Štegnerová. Muži zákona evidují na tři desítky podobných vloupání jen od ledna do konce září, u nichž už objasnili celou třetinu. Nasadí želízka i tomuto hříšníkovi?

Šlápl na plyn, policisté už o něm vědí

Svitavy Že se na hlavních tazích dopravního systému v Česku překračuje povolená rychlost den co den, na to už jsou dopravní policisté poměrně zvyklí. Svitavští strážníci si však nedávno počíhali na muže, který se neštítí šlápnout na plyn v ulicích města. Řidiči tehdy naměřili na tachometru neuvěřitelných čtyřiasedmdesát kilometrů za hodinu v Riegrově ulici nedaleko zdejší základní školy. „Následně nerespektoval pokyn strážníka k zastavení vozidla," napsali na internetu příslušníci městské policie ve Svitavách, kde dokonce zveřejnili fotografii se záznamem o dosažené rychlosti i místu spáchání přečinu. „Prchajícímu" muži za volantem se jeho lehkomyslnost a nerozvážnost draze nevyplatí už proto, že strážníci nahlásili své podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu příslušným orgánům. „A vzhledem k tomu, že řidiče strážníci z místní znalosti znají, nebude jistě problém ho dohnat k odpovědnosti," dodali ve své zprávě veřejnosti. Prohřešek může uškodit pachateli o to víc, že jej provedl kolem poledne, kdy děti ze školy míří na oběd a všichni tak mohou být rádi, že kvůli jeho divoké jízdě nedošlo k neštěstí.

Hledají řidiče, který poničil automat

Svitavy Během jediného týdne se v okrese staly dvě nehody, kdy byli řidiči příliš neopatrní při parkování či couvání. Zatímco v prvním případě boural nákladní vůz do betonového sloupku zahrady jednoho rodinného domu, strážníci ve Svitavách se setkali s poničeným parkovacím automatem na náměstí, do něhož pro změnu narazil nejspíš řidič osobního vozidla. Oba zatím spravedlnosti a případné finanční kompenzaci za způsobené škody unikají. V tomto případě se však lidé už ozývají s informacemi, o koho nejspíš jde.