„Jedna klientka nám napsala, že se popálila při pečení cukroví na předloktí pravé dolní končetiny. Další perličkou byla zpověď klienta, který úraz popsal tak, že si při pádu poranil čelo na hlavě," vyjmenovává případy Tomáš Zavoral, tiskový mluvčí České pojišťovny.

Dodal, že jedna klientka odmítla úrazové pojištění, protože je nesmrtelnou tetou.

Jiný hříšník svou nehodu vyřešil ne úplně férovým způsobem. Za stěračem auta nabouraného na parkovišti byla cedulka a na ní zpráva: „Jak tohle píšu, sleduje mě několik lidí, kteří si myslí, že sem píšu svoje jméno, adresu a číslo pojištění. Ale není to tak!"

Kuriózní škoda, ve které sehrál hlavní roli tříletý bígl Andy, se přihodila v jedné malé hospůdce. Pojištěný a poškozený spolu seděli u jednoho stolu. Když se poškozený chystal zaplatit útratu, položil na stůl pětisetkorunovou a stokorunovou bankovku. V tu chvíli ovšem vystartoval Andy a peníze hbitě spořádal.

Větší bankovku se ještě podařilo z jeho tlamy vyndat a její část byla tedy zachráněna a předložena mobilnímu technikovi při prohlídce. Horší už to bylo se stokorunou, kterou pes sežral celou.

Úrazy se nevyhýbají ani intimní partiím. V ohrožení jsou především muži, 89 procent všech nahlášených intimních úrazů totiž připadá právě na ně. Nejčastěji muži hlásí poranění z kolektivních her. Ženy se nejčastěji zraní při jízdě na kole.

Najde se však i celá řada neobvyklých úrazů, které způsobí velmi bolestivá poranění mužských i ženských choulostivých partií, jako jsou například kopnutí býkem, kopnutí bruslí, pád na tyč od klepadla, pád na dětskou kolébku, úder deskou při řezání na cirkulárce nebo přiskřípnutí penisu prkénkem od toalety.

(jap)