Řidič nákladního auta Man na včerejší jízdu jen tak nezapomene. Jeho cesta plynule probíhala podle plánu až do Litomyšle. Za světelnou křižovatkou už musel tušit, že s jeho vozem není něco v pořádku. Na výjezdu směrem na Svitavy už bylo patrné, že tohle by nemuselo skončit dobře. Z auta totiž začaly šlehat plameny.

„Byl to klasický zaplachtovaný vůz značky Man bez převáženého zboží," uvedl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje. Všechno to muselo vypadat jako z amerického akčního filmu, kdy si řidič co nejrychleji musel zachránit život.

„Prověřováním na místě byla zjištěná technická závada v nákladním vozidle," dodala tisková mluvčí policistů Lenka Vilimková. Náklaďák v tu chvíli podle všeho zradila elektroinstalace.

„Jednalo se o starší vůz, na němž pravděpodobně vznikla škoda zhruba dvacet tisíc korun," přidal další informace operační důstojník krajských hasičů.

„Hasiči vůz ihned uhasili. Delší dobu však trvalo odtažení vozidla. Museli jsme si poradit s jeho zapřažením a odtahem," dodal operační důstojník hasičů. Událost se odehrála v půl jedenácté dopoledne. To znamená v době velice frekventovaného provozu. Dopravu tak museli řídit policisté. „Silniční provoz byl pod naším dohledem tak, aby nedošlo k žádné další dopravní kolizi," uvedla mluvčí policistů Lenka Vilímková s tím, že policisté dohlíželi na místě do chvíle, než bylo možné nákladní auto odtáhnout. Drama v Manu nakonec dopadlo dobře. Při požáru vznikla škoda za 20 tisíc korun.

Klid nebyl ani dnes. Ve středu odpoledne v Litomyšli opět hořelo. U světelné křižovatky plameny poškodily auto hasičů. „Jedná se o osobní vozidlo 
z jiného kraje, škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun," uvedla Vendula Horáková, tisková mluvčí HZS Pardubického kraje a dodala, že se při incidentu nikdo z posádky nezranil.