Na tratích 1900 metrů plavání, 90 kilometrů cyklistiky a 21 kilometrů běhu dosáhla zatím svého největšího životního úspěchu v dlouhém triatlonu, když dokončila na druhém místě v kategorii AG 35-39 a celkově skončila na 22. příčce mezi 187 ženami, které se postavily na start.

„Po nekonečném plavání ve skoro dvoumetrových vlnách jsem nasedla na kolo a bojovala jak se silným náporem větru, tak se soupeřkami, které jsem postupně předjížděla jednu za druhou," popisuje Ladislava Marková.

„Půlmaratón se běžel na promenádě podél moře, kde byla spousta fanoušků, kteří hnali všechny závodníky dopředu. I přes velké teplo se mi běželo dobře, jen jsem se obávala, že se ozve zraněné koleno. Naštěstí si noha dala říct a já doběhla na druhé pozici, o čemž jsem se dozvěděla až při slavnostním vyhlašování, protože průběžné výsledky organizátoři nestíhali vyvěsit," dodala triatlonistka ze Svitav s poděkováním za podporu své rodině, městu Svitavy, fyzioterapeutovi Maděrovi a doktoru Pozdíškovi, kteří jí pomohli v přípravě na závod. (re)