Jednalo se o druhý podnik tohoto seriálu a na stadion do Cihelny přijelo čtrnáct závodníků nejen z Česka, ale také z Dánska a Slovenska. Nestartoval ale Němec Michael Härtel, který zvítězil v premiérovém klání ve Slaném.

Přes některé dílčí potíže například s porouchanou cisternou byly ve Svitavách k vidění zajímavé závody. Zvítězil Zdeněk Holub (AK Markéta Praha), jenž ovládl všech pět rozjížděk, ve kterých se představil, a připsal si plný počet patnácti bodů.

O bod méně za čtyři vítězství a jedno druhé místo posbíral další pražský plochodrážník Ondřej Smetana a o třetí post na stupních vítězů si to v dodatečné jízdě rozdali dvanáctibodoví Eduard Krčmář ze Slaného a dánský soupeř Mikkel Salomonsen. Úspěšnější byl díky dobrému startu první jmenovaný a obsadil bronzovou pozici.

Svitavský podnik se obešel bez vážnějších pádů. O jediné vzrušení se v tomto směru postaral hrozivě vypadají karambol Patrika Mikela z Březolup, který se naštěstí obešel bez zranění. Vítězný Zdeněk Holub se posunul také do čela průběžného pořadí juniorského šampionátu před Smetanu a Krčmáře.

Motorističtí příznivci se na další atraktivní podnik v areálu v Cihelně mohou těšit v sobotu 6. června, kdy se zde pojede závod MČR ve flat tracku.

(eh, rh)