Ve druhém pokračování nejvyšší české soutěže sálových fotbalistů se cesty obou okresních reprezentantů rozdělily. Šakalové z Moravské Třebové zamířili do Otrokovic a domů se vraceli s jedním získaným bodem. Poličský VPS Novabrik hrál v Jilemnici a byl úspěšný z padesáti procent.

VPS Novabrik Polička – Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 21. Nedvěd.

Pražský nováček byl po dvou utkáních bez bodu, ale pokud bude pokračovat ve výkonech, jaký předvedl proti Poličce, může v lize hodně zlobit. „Sparta se mi líbila, měla kvalitního gólmana, hráči byli rychlí, důrazní, silní na míči, měli nebezpečné brejky. Svojí hrou mě mile překvapili," chválil soupeře trenér Novabriku František Švec. Jeho svěřenci nehráli v kompletní sestavě, což se projevilo zejména v závěru, kdy jim ve snaze o vyrovnání trochu docházely síly. „My jsme si vytvořili šance, z nichž měly padnout góly, jak zkraje utkání, tak potom v závěru. Na druhé straně soupeř hrozil z rychlých kontrů a také mohl skórovat vícekrát. My se střelecky neprosadili a bez gólů se uspět nedá. Je to prohra, ale tragédii z ní neděláme," uvedl kouč Švec, který si tentokrát i zahrál.

VPS Novabrik Polička – Chemcomex Praha 5:1 (4:1)

Branky: 2. L. Mužík, 11. Kovář, 12. J. Mužík, 17. a 32. Vondra – 18. Šnídl.

Do tradičního ligového šlágru posílili Poličku hráči, kteří dojeli z utkání krajského přeboru z Holic. A znovu se ukázalo, jak je sport nevyzpytatelný, jelikož to, co Novabriku v prvním zápase vůbec nevycházelo, se tentokrát dařilo měrou vrchovatou. „Byl to úplně jiný zápas než proti Spartě. Samozřejmě se hraje jinak, pokud z prvních pěti šancí čtyři proměníte. Utkání mělo jako vždy dobrou kvalitu, Chemcomex zpočátku několik možností nedal, nám se to povedlo. Soupeř sice do poločasu snížil, ale nic dalšího mu naše dobře fungující defenziva nedovolila, naopak jsme přidali pátou trefu. Pomohlo nám, že hráči Chemcomexu dělali více chyb v rozehrávce, než je u nich zvykem, a ani brankáři Marešovi zápas stoprocentně nevyšel. Zisk tří bodů z turnaje v Jilemnici bereme, i když to bylo v opačném pořadí, než jsme čekali," hodnotil František Švec.

Polička: Vrátný, Slaný – Stejskal, Jílek, Vondra, Kovář, F. Švec, L. Mužík, J. Mužík, Navrátil, Poul.

Šakalí hněv Moravská Třebová – FK Adria Dobříč 0:4 (0:1)

Branky: 3. a 38. Abrahám, 37. a 40. Kaválek.

Oboustranně rychlé a bojovné utkání, jehož ráz určil gól Adrie ve 3. minutě. V dalším průběhu bylo k vidění dost hezkých kombinací i brankových příležitostí. Ve druhé půlce se dostavil tlak Šakalího hněvu, který se snažil o vyrovnání. Veškeré jeho možnosti však ztroskotaly na překážce v brance jménem Lukáš Obrcian. Výše skóre je pro Šakaly vzhledem k předvedené hře příliš krutá, jde však na úkor posledních minut, kdy se hnali vpřed a soupeř jejich nepřesnosti a ztráty bez váhání potrestal.

Šakalí hněv Moravská Třebová – Bombarďáci Větřní 1:1 (0:1)

Branky: 30. Brychta – 12. Cais.

V utkání letošních českých pohárových zástupců byla k vidění ofenzivně laděná sálovka, byť to tak podle skóre nevypadá. Do vedení šli Bombarďáci, potom následovala snaha Šakalího hněvu o srovnání, což se v 30. minutě Brychtovi podařilo. A protože oba gólmany zastihlo utkání ve vynikající formě a od dalších obdržených gólů je občas zachránila i branková konstrukce, výsledek se do konce utkání již nezměnil.

Moravská Třebová: Hutira – Brychta, Sedláček, Spálenský, Matocha, Müller, Němec, Huryta, Strnad, Novák.

Třetí díl celostátní ligy je na pořadu v sobotu 3. prosince. Polička bude mít výhodu domácího prostředí a v hale Gymnázia se střetne s Větřním (17:00) a Dobříčí (19:00). Moravská Třebová se představí na turnaji v Praze-Radotíně proti soupeřům z hlavního města. 

Celostátní liga – další výsledky:

SK SICO Jilemnice – Chemcomex Praha 0:4 a Sparta Praha 2:4, SMR Plus Zlín – Bombarďáci Větřní 3:1 a FK Adria Dobříč 4:0.

Pořadí:

1. Polička (9), 2. Zlín (9), 3. Chemcomex Praha (9), 4. Dobříč (6), 5. Sparta Praha (6), 6. Větřní (4), 7. Moravská Třebová (4), 8. Jilemnice (0).